avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemare in judecată, motiv necunoscut
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemare in judecată, motiv necunoscut

Ideea este in felul urmator. O fata vrea sa imi faca rau si nici nu am idee prin ce metoda.
Am avut o relatie cu respectiva fata atunci cand eu aveam varsta de 17 ani iar ea 15, a fost la inceput o relatie la distanta dar impreuna am planuit sa vina candva la mine, ea a adus ideea de a fugii de acasa, eu initial nu am fost de acord cu asta si i-am spus ca oricum nu o sa o ducem prea mult ca oricum o ia politia ca e minora.
Cand s-a produs plecarea ei de acasa a fost din cauza ca m-a implorat in spam cu o seara inainte sa o iau la mine pentru ca taicasu urmeaza sa vina in weekend si o bate ca de obicei pentru ca l-o sunat maicasa si s-o plans de ea.
Distanta era de 300km intre noi, ne-am intalnit in capitala si de acolo am luat-o la mine, ea plecand de buna voie la mine fara sa o amenint cu ceva sau asa mai departe ci plecand din propria vointa.
A stat la mine in jur de o luna dupa care bineinteles, cum era de asteptat, a luat-o politia si a dus-o acasa si m-a avertizat ca nu e ok si ca data viitoare risc dosar penal ca era minora.
Ideea e in felul urmator, toata treaba asta s-a intamplat in anul 2017, acum pe 20 iunie 2018 am primit o chemare in instanta la judecatoria din orasul ei, la numarul dosarului scrie doar 1000 si ceva/P/2017, pe site-ul judecatoriei nu gasesc nimic la cautare in sensul asta iar scopul si sensul efectiv e inexistent.
PRACTIC, pe ce baza mi-a creat proces in instanta si ce vrea de la mine, mai ales ca toata treaba s-a incheiat acum un an de zile.
Cel mai probabil tacsu' care e politist s-a gandit la ceva metode sa ma infunde si vrea sa ma incadreze la corupere de minori sau mai stiu eu ce.
Eu nu pot sa ma duc 300km aprost pana la judecatoria de acolo la un proces penibil de mincinos din partea ei, si datorita timpului pe care nu il am si datorita faptului ca pierd bani multi degeaba.
In urma a ceea ce v-am explicat ca s-a intamplat, ce credeti ca i-ar fi debitat mintea de m-a dat in judecata?
Mie mi-au venit zvonuri ca ar fi vorba de "corupere de minori" dar nu vad de ce ar face asta, ar fi o pierdere de timp, cu ce am corupt-o cat timp ea a plecat de buna voia la mine, nu corupta sau amenintata?
Iar legat de coruperea de minori pe partea sexuala, nu o incalc pe nici o parte, eu aveam 17 ani si ea 15, nu se incadreaza nici in 15-18 ceea ce nu e legal si nici in -15 ceea ce iar e ilegal, de asemenea, cand a luat-o politia de la mine si am dat declaratii amandoi, a fost sincera si a declarat pe foaie ca nu am intretinut relatii sexuale, acum isi poate schimba declaratia ca prin minune doar ca sa imi faca rau?
Credeti ca are vreo sansa sa imi faca rau?
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
ContSters481073, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters481073 , utilizator 19:00, 4 Iulie 2018
Pe foaie scrie asa:

Ministerul Public
Parchetul de pe langa judecatoria "oras"

INSTIINTARE
In atentia, "nume"
"adresa"

in conformitate cu art 260 din legea 135/2011 privind codul de procedura penala, va instiintam ca la data de x ora x am procedat la afisarea prezentei, nefiind indeplinite conditiile de inmanare a plicului cu actele de procedura aferente dosarului cu nr xxxx/p/2017 al parchetului de pe langa judecatoria x cu sediul in x.
Va comunicam ca sunteti in drept sa va prezentati dupa 3 zile de la afisarea prezentei, dar nu mai mult de 10 zile, pentru inmanarea actelor de procedura la sediul parchetului de pe langa judecatoria x, camera x, in zilele de x si x, intre orele x si y. De asemenea, mentionam ca in cazul in care, fara motive temeinice, nu va prezentati pentru comunicarea actelor de procedura in termenul de 10 zile, actele de procedura se vor considera comunicate la implinirea acestui termen.

Credeti ca, cum am zis mai sus, e vorba despre o chemare in judecata facuta recent sau credeti ca e doar un plic cu clasificari legate de dosarul creat atunci cand s-a intamplat toata treaba explicata mai sus?
Mi se pare ciudat sa fiu chemat in instanta pentru o acuzatie penala pentru o chestie ce s-a intamplat deja acum 1 an+ si deja s-a incheiat la politie.
Si daca sunteti atenti, scrie "xxxx/p/2017", deci dosarul respectiv din 2017, despre ala e vorba, ma cheama in iulie 2018 la 1 an de la toata treaba ca sa ma judece? Atunci nu aveau chef sau cum? :)) De asta banuiesc ca probabil sunt doar niste acte despre incidentul de atunci.. nu stiu
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2018
Parchetul investigheaza, nu Parchetul va judeca. Daca sunteti in strainatate puteti solicita sa fiti audiat de o comisie rogatorie.
Pai si ce anume ar putea sa mai investigheze la 1 an jumate de atunci cand treaba s-a incheiat la politie cand au venit dupa ea?
Si cum am zis, dosarul e 1152/p/2017, daca era proces actual si nou deschis trebuia sa fie 2018.
Din ce scrie pe instiintare as crede ca e doar un plic cu acte cu informatii referitoare la treaba de atunci si nimic altceva, pentru ca si pe foaie si inclusiv persoana careia i-a fost lasata instiintarea, scrie/mi-a zis ca ideea era un plic cu "acte de procedura"(asta nu stiu ce inseamna).
Tot legat de asta, am fost azi la politie sa imi scot un cazier judiciar ca am nevoie pt dosarul de permis si scrie ca nu figurez in cazierul judiciar, sunt curat, deci...
Se poate sa am dreptate cu ce zic?

tgeorgescu a scris:

Parchetul investigheaza, nu Parchetul va judeca. Daca sunteti in strainatate puteti solicita sa fiti audiat de o comisie rogatorie.

Am trimis si un mail la judecatoria din orasul respectiv, mi s-a precizat ca pe numele meu nu este niciun dosar la judecatorie si ca daca terminatia este "/P/2017', este vorba de un dosar penal de la tribunalul din orasul respectiv, cum a spus si domnul Georgescu mai sus.
Cel mai probabil o sa intreb la politie care e treaba cu dosarul respectiv/stadiul sau asa mai departe.
Totusi, daca doreste un avocat de pe site sa analizeze situatia din cele explicate mai sus, la finalul unui asa zis dosar penal pentru ceea ce s-a intamplat (fiind minor si ne comitand practic nici o infractiune grava dupa parerea mea), care ar fi cel mai rau rezultat?
Inchisoarea iese din discutie sigur, nu are cum, dar in cel mai rau caz ce as putea patii pentru acele lucruri?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare - nu inteleg :( manead manead Salutare tuturor, Ieri am primit o instiintare ref la un dosar. Ideea e ca nu inteleg nimic din ea. Nici macar nu stiu la ce se refera... Nu trebuia sa scrie ... (vezi toată discuția)
Instiintare dosar penal lush96 lush96 Buna ziua! Acum 7 luni am fost prins de catre politie conducand cu permisul suspendat si mi-au facut dosar penal. Astazi am primit o instiintare de la ... (vezi toată discuția)
Instiintare de la parchet qazxsw123 qazxsw123 Buna ziua, Am primit urmatoarea instiintare in posta de la parchet : Mi se spune ca in conformitate cu prev, art 260 si art. 261 C. pr. pen. va ... (vezi toată discuția)