avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... inlocuire produs utilizat defectuos
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

inlocuire produs utilizat defectuos

Buna ziua

Detin un magazin online, un client doreste inlocuirea unui corset lombar pneumatic folosit 4 luni cu garantie doi ani doar ca produsul returnat nu se poate repara iar utilizarea acestuia se observa ca a fost una defectuoasa.
Detinem magazinul de 10 ani, pana in prezent nu avem reclamatii la OPC si dorim sa evitam astfel de probleme, returnam si schimbam produsele intr-un mod foarte flexibil doar ca acest produs a venit uzat iar utilizrea defectoasa a dus la spargerea coloanei pneumatice.
Ne gandim sa inlocuim produsul dar totodata pentru utilizarea defectuoasa clientul sa plateasca 25% din valoare produsului sau pur si simplu sa refuzam inlocuirea acestuia pe motiv de utilizare defectuoasa.
Este corecta o astfel de abordare?
Pentru un astfel de produs suntem obligati sa acordam o garantie de doi ani?

Apreciem sfatul dumneavostra!
Cu respect!
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
Dorin231, utilizator

Alte discuții în legătură

Garantie inlocuire telefon danypopica danypopica Buna ziua. Am cumparat un telefon de pe un site, iar dupa 10 luni s-a defectat, l-am dus la magazin pentru a fi trimis in garantie, produsul a fost solutionat ... (vezi toată discuția)
Produs inlocuit cu unul defect fizic umnut umnut Buna ziua, Relativ recent, un produs IT a fost trimis in garantie, in urma careia magazinul l-a solutionat prin inlocuirea cu un produs identic, care ... (vezi toată discuția)
Termenul legal de returnare a unui produs cumparat mauraA mauraA Detin un magazin de bijuterii din argint .M-am confruntat cu diversi clienti care au venit sa returneze o bijuterie dupa mai mult de 14 zile fara sa fie ... (vezi toată discuția)