avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere minor

Buna ziua!
Am si eu nevoie de niste lamuriri daca ma puteti ajuta. Speta este urmatoare : fosta mea sotie a cerut in instanta recalcularea pensiei alimentare. Firma la care lucrez a trimis instantei venitul brut si net pe ultimile 6 luni, dupa cum au fost cerute. Iar ea a solicitat o amanare datorita faptului ca diferenta dintre brut si net e foarte mare ( venit - 1000 lunar, net cca 800) Astfel ca prin instanta ea cere "Încuviinţează cererea formulată de către reclamantă. Dispune emiterea unei adrese către unitatea angajatoare a pârâtului pentru a comunica cuantumul contribuţiilor ce sunt scăzute din salariul brut al pârâtului şi indicarea a ce reprezintă aceste contribuţii. "
Puteti sa ma lamuriti si pe mine ce vrea ea de fapt?! Un fel de 'fluturas' de salariu defalcat?! E legal asa ceva? Cu ce o ajuta sa stie cat CAS , contributie la pensie, etc, platesc eu? Nu sunt confidentiale, oare?!

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 21:03, 4 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru instanța de judecată aceste "informații" nu sunt protejate de confidențialitate...
Multumesc de informatie. Dar totusi, la ce ii foloseste defalcarea contributiilor mele?

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Pentru instanța de judecată aceste "informații" nu sunt protejate de confidențialitate...

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Îi folosește la verificarea corectitudinii datelor din adeverința de venit NET.
Reclamanta suspectează că angajatorul ar fi putut trece în adeverință un venit NET mai mic decât cel real după scăderea contribuțiilor.
Instanța de judecată vrea astfel să înlăture orice urmă de îndoială privitor la cuantumul venitului lunar net.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018
Dapix, utilizator
Multumesc frumos.

Dapix a scris:

Îi folosește la verificarea corectitudinii datelor din adeverința de venit NET.
Reclamanta suspectează că angajatorul ar fi putut trece în adeverință un venit NET mai mic decât cel real după scăderea contribuțiilor.
Instanța de judecată vrea astfel să înlăture orice urmă de îndoială privitor la cuantumul venitului lunar net.

Deci angajatorul trebuia sa dea doar netul pe ultimele 6 luni.Ca sa închizi discutia cere de la Circa financiara hartie oficiala cu veniturile pe 2018, in care se vor vedea veniturile nete care impartite pe nr de luni trecute vor arata ce suma incasezi net pe luna.Din acea suma se va da 25%.Cel mai bine era sa achiti suma in natura, legea asa spune, pensia de intretinere se da in natura, numai daca te opui se da in bani.Art 530.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018
Sobolan de tomberoane, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare cerere de majorare pensie de intretinere pe baza primelor disgraziata disgraziata Buna ziua, Am de formulat intampinare in calitate de parat intr-un proces de majorare a pensiei alimentare pentru fiul meu.Sunt de acord in parte cu cererea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara- calcul raportat la venitul minim lauraraul lauraraul Pensia alimentara se calculeaza 25% din venitul minim pe economie brut 750ron?Sau din venitul net ? Domnul a adus adeverinta ca nu are venituri atunci ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere ovidiudtru ovidiudtru Fosta soție a cerut majorarea pensiei de intretinere a doi copii, unul de 10 ani și cel de-al doilea în vârstă de 18 ani, încă elev la liceu,solicitând ... (vezi toată discuția)