Nu se pot cere daune morale, nu au nicio legatura cu ceea ce ati expus. In functie de caz, daca se absenteaza nemotivat in mod repetat de la locul de munca, angajatorul poate lua masura sanctionarii disciplinare a angajatului. Sanctiunile pot fi avertismentul scris, retinerea unui procent intre 5-10% din salariu pe o perioada de max. 3 luni, retrogradarea din functie sau incetarea contractului de munca. Pentru a putea aplica sanctiunile, angajatorul trebuie sa formeze o comisie de disciplina care va cerceta imprejurarile si va intocmi un referat in baza caruia va lua o decizie, angajatul avand posibilitatea sa se apere. In cazul sanctiunii avertismentului nu este necesara formarea comisiei disciplinare.
Salariatii pot raspunde patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
Determinarea compensaţiilor băneşti cuvenite unei persoane este lăsată la decizia judecătorului care, de la caz la caz, va aprecia în funcţie de anumite criterii valoarea compensaţiei, pentru a nu crea pentru aceasta posibilităţi de câştig nejustificat.
Demisie
Nicom04
Buna seara,
Mi am dat demisia semnata cu respectarea termenului de preaviz, ulterior nu m am mai prezentat la locul de munca. Sunt chemata intr o comisie ptr ... (vezi toată discuția)