avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absenta nemotivata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absenta nemotivata

Buna. Daca cineva este absent nemotivat de la locul de munca ce sanctiuni se pot aplica? Se pot cere daune morale sau doar se desface contractul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 30 Ianuarie 2020
Din cate inteleg din context, intrebarea se refera doar la posibilitatea solicitarii daunelor morale de catre angajator salariatului. Trebuie facuta distinctie intre daunele materiale si daunele morale. Daunele morale se pot solicita pentru paguba suferita de o persoana ca urmare a atingerii aduse drepturilor sale personale nepatrimoniale (ex. reputatie, onoare, demnitate etc.) sau ca urmare a provocarii unei suferinte fizice sau psihice. Un angajator, persoana juridica, nu poate justifica existenta unui prejudiciu moral, doar al unuia material.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018
Razvan Grigorescu, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Amenzile disciplinare sunt interzise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie Nicom04 Nicom04 Buna seara, Mi am dat demisia semnata cu respectarea termenului de preaviz, ulterior nu m am mai prezentat la locul de munca. Sunt chemata intr o comisie ptr ... (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara cim ataela1 ataela1 Va rog sa-mi spuneti ,in cazul in care un angajat absenteaza de la lucru ,dupa cate zile de absente se poate incepe cercetarea disciplinara? Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Desfacere c.i.m pentru absente la serviciu cristina69 cristina69 Buna seara. La o societate comerciala o persoana din conducerea acesteia, absenteaza de la serviciu mai multe zile si chiar si in zilele in care este prezent ... (vezi toată discuția)