avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot cumpara un imobil fiind casatorit si cu copii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot cumpara un imobil fiind casatorit si cu copii fara sa aibe sotia dreptul in caz de divort?

Cum cumpar o proprietate doar pe numele meu fiind casatorit?
Daca sotia are dreptul dupa divort e mai bine sa o trec la tata dar sa nu am probleme cu fratii?
Cu prima sotie am ramas pe drum...
Va multumesc!
Schimbarea regimului matrimonial in regimul matrimonial al separatiei de bunuri.
Da, mergeti cu sotia la notar ca sa schimbati regimul matrimonial.
Dacă nu vrea lucrurile sunt mai complicate.
Regimul separaţiei de bunuri este, comparativ cu alte regimuri matrimoniale, cel care oferă soţilor cea mai mare independenţă patrimonială.

Se poate afirma chiar că este cel mai simplu de folosit, întrucât fiecare soţ păstrează proprietatea, folosinţa şi administraţia tuturor bunurilor sale, având doar obligaţia de a contribui la sarcinile căsătoriei.

Avantajele regimului separaţiei de bunuri constau în protecţia soţilor în cazul unui pasiv important, evitând ca unul din soţi să plătească datoriile contractate de celălalt soţ în timpul căsătoriei; lichidarea este mult mai simplă, datorită lipsei masei bunurilor comune, fiecare soţ păstrând proprietatea şi gestiunea bunurilor proprii.

Dezavantajele regimului separaţiei de bunuri constau în faptul că nu se stabileşte o comunitate de interese între soţi, fiind în contradicţie cu scopul ideal şi moral al căsătoriei, aceştia fiind nevoiţi în permanenţă să ţină evidenţa bunurilor achiziţionate şi a datoriilor contractate, lipsa acesteia ducând la o confuziune a patrimoniilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventia matrimoniala in noul cod civil 2011 Alin Popescu Alin Popescu S-a tot discutat in mass-media pe tema asta pana acum. Proiectul noului Cod Civil ofera posibilitatea sotilor de a alege intre regimul comunitatii legale, cel ... (vezi toată discuția)
Care sunt efectele incheierii casat cu privire la relatiile patrimoniale intre sot? marciuc marciuc care sunt efectele incheierii casatoriei cu privire la relatiile patrimonilae intre soti? (vezi toată discuția)
Succesiune si datorii donkey donkey Buna ziua, Tatal meu a decedat acum cateva saptamani si se pune problema succesiunii. El era la a doua casatorie, eu fiind fiul sau din prima casatorie. Cea ... (vezi toată discuția)