avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna

Buna ziua. Lucrez intr-o firma in care se lucreaza o zi da, una nu, apoi 2 zile consecutiv se lucreaza si 2 libere. As vrea sa imi iau concediu de odihna 10 zile. Problema este ca mi se spune ca trebuie sa vin sambata si duminica la serviciu in timpul concediului, ca asa este tura. Va rog sa imi spuneti daca este legal. Mi s-a cerut demisia daca nu respect.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:52, 4 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este corect ce vi s-a solicitat .

Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie.
Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca.... Adrian Pana Adrian Pana Dupa un concediu medical de 273 de zile, angajatorul mi-a spus ca nu mai are loc liber ( masina libera) si nu poate sa ma mai primeasca la servici. Vrea sa-mi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am si eu o intrbare Bmarian Bmarian Sotia mea lucreaza de 5 luni la o carmangerie,si acum ia solicitat sa isi dea demisia ca nu mai are nevoie de ea,vreau sa stiu dupa astea 5 luni are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Angajat sub control judiciar Ecaterina Foghis Ecaterina Foghis Buna ziua ! Daca un angajat este sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile , angajatorul ii poate cere angajatului sa si de a demisia ? Va multumesc ! (vezi toată discuția)