Am facut un accident fara vatamari corporale cu avarii usoare de ambele parti.De frica nu am stat la locul accidentului si am plecat.Acasa am spus ca nu am fost eu de vina si avaria care am avut-o la maisna am reparat-o fara autorizatie.Dupa 2 saptamani am primit o citatie de la politie cu privire la accidentul avut anterior.Acum parintii au aflat toata minciuna pe care am spus-o la inceput.Masina condusa nu era pe numele meu ci pe numele tatalui meu.Ce mi se poate intampla?
Cu "fugirea" e treaba grea, alaturat si de minciunile ulterioare.#-o
Dar, avand in vedere ca nu exista vatamari corporale si ca vei regreta sincer faptele comise, daca ai cazierul "curat", dracul nu va fi chiar atat de negru. Insa, iti va trebui un avocat.
Intrucat nu au fost victime, ci numai pagube materiale, "fugirea" nu se pedepseste. Insa se pedepseste faptul ca nu ati anuntat la politie accidentul in termen de 24 ore. (presupun ca la data accidentului nu era in vigoare constatarea amiabila).
parasirea locului accidentului ( art 89 Oug 195/2002) nu se pedepseste numai in cazul in care a rezultat uciderea sau vatamarea integritatii corporale, ci si atunci cand accidentul s-a produs ca urmarea a savarsirii unei infractiuni, iar persoana paraseste locul accidentului ( desigur nu este cazul spetei relatate de user)
In Monitorul Oficial, Partea I, nr 537 din 16 iulie 2008, a fost publicata Decizia ICCJ nr. 66/2007 privind examinarea recursului in interesul legii cu privire la intelesul sintagmei "vatamarea integritatii corporale ori sanatatii uneia sau mai multor persoane", continuta in dispozitiile art. 89 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.
Ce ne spune art 1.
Potrivit art. 89 alin. (1) din OUG "parasirea locului accidentului de catre conducatorul vehiculului sau de catre instructorul auto, aflat in procesul de instruire, sau de examinatorul autoritatii competente, aflat in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat uciderea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane ori daca accidentul s-a produs ca urmare a unei infractiuni, fara incuviintarea politiei care efectueaza cercetarea locului faptei, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani".
Fara echivoc , in speta de fata nu regasim nicio infractiune de parasire a locului accidentului .
Restul explicatiilor sunt superflue.