avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajații în situația unui faliment
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajații în situația unui faliment

Bună ziua. În cazul în care un angajator decide închiderea unei firme, cand are dreptul acesta la o concediere colectiva sau individuala? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 4 Iulie 2018
Care este numarul total de salariati ?
Numarul de angajați este de 4.
In acest caz, chiar daca concediaza toti salariatii este vorba despre o concediere individuala.

Codul Muncii
Art. 68
(1) Prin concediere colectivă
se înţelege concedierea, într-o perioadă de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu ţin de persoana salariatului, a unui număr de:
a) cel puţin 10 salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi mai mult de 20 de salariaţi şi mai puţin de 100 de salariaţi;
b) cel puţin 10% din salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi cel puţin 100 de salariaţi, dar mai puţin de 300 de salariaţi;
c) cel puţin 30 de salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi cel puţin 300 de salariaţi.
(2) La stabilirea numărului efectiv de salariaţi concediaţi colectiv, potrivit alin. (1), se iau în calcul şi acei salariaţi cărora le-au încetat contractele individuale de muncă din iniţiativa angajatorului, din unul sau mai multe motive, fără legătură cu persoana salariatului, cu condiţia existenţei a cel puţin 5 concedier
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna concedierea colectiva si ce procent in numarul de salariati ar trebui concediati ca sa fie colectiva? dar pentru concediere individuala? NNNNNN NNNNNN Vreau sa stiu cit din nr-ul de salariati concediati reprezinta Concediere Colectiva si cit % dintre salariati, concediati reprezinta Concediere individuala ... (vezi toată discuția)
Închidere activitate - concediere colectiva Cristinaiatan Cristinaiatan Suntem o firma mică și am dispus închiderea activității punctului de lucru. Dacă numărul total al angajaților este de 4 și sunt acestia sunt ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva sau individuala apetra apetra in cazul unei societati cu 250 angajati, daca se intentioneaza concedierea in cursul unei luni a 30 angajati este concediere colectiva sau individuala in cazul ... (vezi toată discuția)