in cazul unei societati cu 250 angajati, daca se intentioneaza concedierea in cursul unei luni a 30 angajati este concediere colectiva sau individuala in cazul in care dat concedierii este diferita? daca se concediaza 50 angajati in luni diferite va fi concediere inividuala sau colectiva? la ce interval de timp ma raportez?
Art. 68 C.mun.
(1) Prin concediere colectivă se înţelege concedierea, într-o perioadă de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu ţin de persoana salariatului, a unui număr de:
a) cel puţin 10 salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi mai mult de 20 de salariaţi şi mai puţin de 100 de salariaţi; b) cel puţin 10% din salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi cel puţin 100 de salariaţi, dar mai puţin de 300 de salariaţi;
c) cel puţin 30 de salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi cel puţin 300 de salariaţi.
(2) La stabilirea numărului efectiv de salariaţi concediaţi colectiv, potrivit alin. (1), se iau în calcul şi acei salariaţi cărora le-au încetat contractele individuale de muncă din iniţiativa angajatorului, din unul sau mai multe motive, fără legătură cu persoana salariatului, cu condiţia existenţei a cel puţin 5 concedieri.
In speta, va fi vorba despre o concediere colectiva ...
Trebuie sa va raportati la o perioada de 30 de zile calendaristice .. astfel , daca un angajator a facut concedieri cu data de 01.06.2012 , atunci pentru a nu i se lua in calcul aceste concedieri ar trebui sa efectueze urmatoarele concedieri dupa trecerea unei perioade de 30 de zile calendaristice. .. adica dupa data de 01.07.2012
Concediere angajati
caracostas
Daca o firma are 36 angajati iar pe motive de dificultatie economice in luna nov.concediaza 9 dinre ei si dupa 31 zile calendaristice mai concediaza 9 , cum se ... (vezi toată discuția)