avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce salariu voi avea la intoarcerea din CIC? Cel de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce salariu voi avea la intoarcerea din CIC? Cel de dinainte de CIC sau actualizat?

Buna ziua,

lucrez ca asistent medical intr-un spital bucurestean.
Sunt in CIC de 4 ani( am nascut 2 copii, unul dupa altul) si trebuie sa revin la spital in curand.
Ce salariu voi avea? Cel de acum 4 ani sau actualizat la zi?
Va multumesc.

PS: daca se poate un text de lege ca sa pot demonstra in caz ca nu mi se va mari salariul
Cel mai recent răspuns: nicopuscasu , utilizator 10:49, 4 Noiembrie 2009
Pentru revenirea la locul de munca este suficienta prezentarea la serviciu resurse umane unde , daca este cazul veti face o notificare scrisa sau o cerere de reluare a activitatii.
Cat priveste salariul, pentru inceput este acelasi ( CIM fiind suspendat) nu a suferit modificari, daca este sub limita legala va fi majorat automat cu data reluarii activitatii, daca este peste limita minima poate sa ramana neschimbat
Stimata Doamna,
multumesc de raspuns.
Inca o intrebare: in cei 4 ani de cand sunt in CIC am terminat UMF BUC si acum am o diploma de asistent medical cu studii superioare.
Pot fi incadrata pe acest post si platita corespunzator?
V-as ruga va rog daca puteti sa-mi dati un link cu baza de calcul pt asistent medical cu studii superioare( am cautat dar nu am gasit).
Va multumesc mult.
Da, daca in statul de functii este aceasta incadrare si exista post.

Faceti o cerere si vedeti ce raspuns primiti.
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Stimat Domn,

am adresat intrebarea de mai sus de teama pt ca o colega de-a mea s-a reintors in august 2009 la serv( tot asist medical) dupa 2 ani de CIC si a ramas cu salariul de acum 2 ani si ceva dinainte de CIC.
De aceea v-am rugat sa-mi raspundeti aici si daca puteti sa-mi atasati un link cu litera legii ca dovada. Se pare ca sunt anumiti functionari care NU doresc sau NU cunosc aceste amanunte si nu purced la a realiza corespunzator incadrarea in functie si in grila a unei persoane, iar noi cum nu ne pricepem inghitim ceea ce ne spun acele persoane care ocupa un post important.

Va multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale asistent medical cu studii superioare silvia90 silvia90 Buna ziua. Sunt asistent medical generalist cu grad principal intr-un Bloc Operator. Am promovat Examenul de Licenţă la Universitatea „Carol ... (vezi toată discuția)
Respectarea grilei de salarizare a asistentului medical MihaelaViorica MihaelaViorica Buna ziua! Am castigat un concurs ca asistent medical generalist, la un spital din Bucuresti. Cand am fost solicitata sa semnez contractul, salariul de baza ... (vezi toată discuția)
Sistemul sanitar ...drept salarial ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, Sunt angajata la un Spital Judetean de Urgenta, functia de asistent medical. Am absolvit in 2002 Colegiul Universitar Medical din cadrul UMF- ... (vezi toată discuția)