avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actiuni

Buna ziua. Dețin un număr de acțiuni la o societate comercială. In urma cu câteva zile am primit o oferta privată pentru achiziția acțiunilor. Prețul oferit era foarte mic și am fost pusă sa aleg între a le vinde sau a îmi pierde calitatea de acționar dacă pana la o anumită data nu plătesc diferența pana la valoarea de 200.000 lei/acțiune prin hotărârea acționarului majoritar. Vreau sa știu dacă este legal așa ceva? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CristinaNM , utilizator 20:40, 5 Iulie 2018
Este obligatie a actionarului majoritar de a face o oferta publica de preluare a actiunilor detinute de actionarul minoritar la un pret stabilit prin anumite calcule si fata de care actionarul minoritar nu are cum sa se impotriveasca pentru ca bani i se pun intr-un cont pentru anumita perioaada in care are dreptul sa ii ridice dupa care ii pierde.
Mulțumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate (propunere vanzare actiuni) miryam miryam Buna ziua. Am un certificat de actionar la o societate comerciala care si-a incetat activitetea in urma cu un an ca urmare a pierderilor . Zilele trecute am ... (vezi toată discuția)
Vanzare actiuni miha_mimi miha_mimi Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Mama mea detinea 1000 de actiuni la o societate cunoscuta. Societatea a decis anul trecut sa faca o ... (vezi toată discuția)
Actiuni pe care nu s-au platit dividende Milarepa007 Milarepa007 Bunicul meu detine un numar de actiuni Navrom SA. Compania Navrom a iesit anul trecut de pe bursa, devenind o companie inchisa. Actionarii au votat impotriva ... (vezi toată discuția)