avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Intoarcere in Romania cu Bunici
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Intoarcere in Romania cu Bunici

Buna ziua, sunt un minor stabilit in Spania cu parinti si bunici timp de 3 ani. Noi acum pe data de 16 iulie vom pleca in Romania 2 saptamani in vacanta parinti cu masina iar eu si bunici cu avionul. Pasaport am tot ok si restul de documente romanesti si tot. Dar imi limpseste imputernicirea de la parinti ca pot pleca cu bunicii, si nu am facuto pentru ca la ambasada romana din Barcelona mi sa spus ca nu imi trebuie imputernicire la intoarcerea in Romania ci doar la plecare.. Dar nu sunt sigur ma poate lamuri cineva daca imi trebuie pentru intoarcerea in Romania sau nu ?
Cel mai recent răspuns: Costicristian , utilizator 16:37, 6 Iulie 2018
Poliția de frontieră din România nu vă solicită acest act ( procura parintilor) la întoarcerea în România, ci doar la ieșire, astfel cum reglementează Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.
Ok deci pot trece si de aeroportul din Spania si de cel din Romania fara probleme nu ?
Multumesc mult !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere in romania Costi2k2 Costi2k2 Salut, sunt un minor de 16 ani stabilit cu familia in Spania de 3 ani. Anul acesta as dori sa merg alaturi de bunici in Romania fara parinti.. La iesire din ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru copil la iesirea din alta tara sebas05 sebas05 Buna ziua, Noi locuim in Spania si copilul nostru de 9 ani va pleca in vacanta in Romania cu bunica lui.El are pasaport individual .Vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Minor de 16 ani,poate iesi din tara fara insotitor? alexandra2000 alexandra2000 Buna ziua.Fiica mea a fost chemata de verisoara ei in italia luna viitoare,dar ea nu poate veni dupa ea si nici eu sau tatal ei nu o putem duce.Se poate face ... (vezi toată discuția)