avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Convocare pentru nota de relatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Convocare pentru nota de relatii

Am fost convocat printr-o dispoziție dată în scris la subunitatea pe care o conduc in data de... ...la ora 9.00 la sediul.....biroul.... Am ajuns la locul respectiv la ora 9.10 și am fost informat că am depășit ora convocării și voi fi tratat disciplinar conform codului muncii.Ce sancțiune pot primi și daca e corect un asemenea comportament.


Nota de relatii pentru ce trebuia s-o dati?
Sunt sef statie la CFR Marfa la Ploiesti Triaj ,sunt din Bucuresti si bineinteles fac naveta. In aceasta situatie ma aflu de 7 ani vin cu primul tren regio ajung la ora 7.30 in Ploiesti Triaj si plec cu un IR la ora 14.50 din Ploiesti Sud. Programul este 7.00 - 15.00. La controlul de fond de atatia ani nu am avut nici o problema pana cand a aparut in peisaj alt revizor SC(siguranta circulatiei) .
Cum am organizat activitatea eu semnez condica la zi cu inca 7 salariati si trebuie sa fac verificarea cu fiola si instructaj SSM,SU.Nu intotdeauna prima grija e acest instructaj sau semnarea condicii deoarece am activitati de dimineata organizarea lucrului specific CFR ,compunerea descompunere de trenuri repartizarea celorlati oameni pe posturi etc.Condica unde eu semnez sunt in totalitate femei unde problema cu alcoolulsau alte prostii nu se pune.Astfel ca d-ul in cauza a venit si nu a vazut semnatura si verificarea semnata si a barat condica in dreptul meu. Mentionez ca la sosirea organelor de control eram in birou lucrand la diverse situatii care trebuie transmise la prima ora si ne-am salutat cu totii.Dupa 2 zile am sosit cu acelasi tren impreuna cu d-ul revizor care odata ajuns la birou ia condica si-mi taie 1h.Restul notei cuprinde faptul ca la verificarea unor acte nu au semnat de prelucrare toti salariatii etc. Nu sunt probleme de siguranta circulatiei sau SSM,SU dar nici nu semnaleaza corect ca nu am sala de analiza sau ca stigatoarele de incendiu au fost duse la incarcat din 2016 si nu au mai venit si putem arde ca soarecii.Serviciul de SC se ocupa si de SSM/SU..
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2018
stors2002, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In practica judiciara s-a decis :

Notele de relaţii, referatele, notele explicative nu fac dovada efectuării cercetării prealabile. Aşadar, angajatorul trebuie să dovedească faptul că a convocat în scris salariatul, precizând obiectul, data, ora şi locul întrevederii. Toate aceste detalii sunt necesare a fi prezente în convocarea scrisă, întrucât numai în acest fel salariatul îşi va putea exercita dreptul la apărare, putând oferi persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate motivaţiile şi probele relevante. (Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 1526/LM/2004, în Revista română de dreptul muncii nr. 1/2005, p. 180)

Nu este îndeplinită condiţia cercetării prealabile în cazul în care angajatorul a procedat doar la luarea unei note explicative din partea salariatului, fără să-i aducă la cunoştinţă învinuirea şi fără să-i acorde dreptul de formula apărări şi motivaţii şi de a prezenta dovezi. (Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 903/LM/2004, în Revista română de dreptul muncii nr. 1/2005, p. 197)

Nu este îndeplinită condiţia cercetării prealabile în cazul în care angajatorul a procedat doar la luarea unei note de relaţii din partea salariatului, fără să-i aducă la cunoştinţă obiectul cercetării (în adresa reţinută de prima instanţă făcându-se doar referire la referat) şi fără să-i acorde dreptul de a formula apărări şi motivaţii şi de a prezenta dovezi. 2. În atare condiţii, decizia de sancţionare este lovită de nulitate absolută, conform dispoziţiilor art. 267 Codul muncii, nemaifiind necesar a se analiza şi motivele de fond invocate. Faţă de cele reţinute, instanţa de control judiciar constată că prima instanţă a interpretat greşit dispoziţiile art. 267 alin. (2) Codul muncii, astfel încât este incident motivul de recurs prevăzut de art. 304 pct. 9 C. proc. civ.
(Curtea de Apel Iaşi, Secţia Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale, Decizia nr. 99 din 26 februarie 2008, www.jurisprudenta.org)
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc. Oamenii acestia nu vor sa auda de aparare sau ceva de acest gen. Ei vor doar sanctiuni.Astept decizia si ii dau in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, directorul școlii are dreptul sa dea avertisment ... Lidia Baroi Lidia Baroi Buna ziua, Directorul școlii are dreptul sa dea avertisment scris? ART.280 din legea educației reglementează cercetarea disciplinara, ok. Dar nu poate avea ... (vezi toată discuția)
Drepturi la locul de munca radutuclaudiaadita radutuclaudiaadita Buna ziua ,in urma unui conflict cu ceilalti colegi ,asistentul de servici imi face probl,ca nu este cantitatea de carne ceruta pe liste ,dar se pare ca el nu ... (vezi toată discuția)
Referat sau notã explicativã ? Lolicus Lolicus Bună ziua ! Întrucât nu m-am mai confruntat cu asemenea situații până acum aș dori să întreb ce este mai grav pentru un angajat, referatul ... (vezi toată discuția)