avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salut

Salut am si eu cateva intrebari ... lucrez la o firma de instalatii electrice de 3 luni . am lipsit o zi fara sa anunt pe nimeni dupa care a doua zi ma sunat patronu firmei sa ma duc sa imi bag lichidarea ... . am refuzat sa imi bag lichidarea . . dupa care am inceput sa ma cert cu el , si i-am spus : eu din cate stiu la firmele la care am lucrat dak am lipsit o zi ma pune nemotivat si la 3 nemotivate sa desface contractu de munca dupa care el sa ridicat la mine sa ma loveasca filosind cuvintele astea : ... Daka iti [editat] una ....... si mi-a zis ca este firma lui si face ce vrea .. eu am totul inregistrat pe telefon ... imi puteti spune ce as putea sa fac ? va multumesc
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2013
Admin, administrator
Ca inceput, as fi dorit sa fiti mai putin "expresiv", era suficient sa dati de inteles.
Coloratura exprimarii mi-a crispat inteligenta!

Sa revenim.......

Nu vreau sa va intreb de ce nu ati mers la serviciu si nici de ce nu ati considerat necesar sa anuntati sefii. Nu vreau sa comentez necesitatea existentei unor raporturi de bun-simt si respect reciproc. Pana la urma daca v-ati fi respectat angajatorul ati fi anuntat absenta si atunci poate ca nu ati fi ajuns in astfel de situatii. Este bine sa cautam caile cele mai simple si sa nu dam dovada de orgoliu si grandomanie acolo unde nu este necesar.

Inregistrarea de pe telefon este facuta FARA acordul persoanei inregistrate, fara acordul unei institutii abilitate. Deci, a fost facuta in conditii nelegale.
Deci, este inutila tocmai datorita caracterului sau ilegal.
Faptul ca acum telefoanele mobile ne ofera tot felul de facilitati, inclusiv de a inregistra convorbiri in regim de reportofon, nu inseamna ca ne asigura cadrul legal de a uza de acestea in orice situatie si in fata oricui.

Va propun sa va revizuiti atitudinea nu numai fata de actualul angajator ci si fata de viitorii angajatori, pe de o parte, si fata de munca pe de alta parte.





Angajatorul isi organizeaza activitatea zilnica in functie de prioritati si de capacitatea umana de care dispune. Orice om poate avea o problema dar este obligat sa anunte firma in cazul nu se poate prezenta la serviciu. Angajatorul are dreptul sa va sanctioneze inclusiv cu desfacerea CIM (chiar daca ati lipsit o singura zi) dar numai dupa efectuarea cercetarii disciplinare, cercetare cu a caruia ocazie cred ca angajatorul poate demonstra ca lipsa dv. a prejudiciat foarte mult unitatea.
Afirmatia ca "firma este alui" este corecta. Nu numai firma este a lui dar si afacerea si daca periodic va avea surpriza pe care i-ati facut-o dv. s-ar duce de rapa afacerea si investitia lui, poate ar plati si penalitati pentru nerespectare contract. Asta este diferenta intre o unitate de stat si una privata, responsabilitatea afacerii si respectul fata de beneficiar. Nu cred ca ai ce sa-i faci, cauta alt loc de munca si adopta alta atitudine fata de responsabilitatile tale.
Desi sunt foarte deacord cu ce au spus colegii mei in mesajele de mai sus, cred totusi ca nici atitudinea angajatorului nu este una "demna".
Solicitarea de a se prezenta imediat o cerere de demisie nu poate fi acceptata ca fiind solutia potrivita si la indemana oricarui angajator de a detremina desfacerea contractului de munca, trecand peste "inconvenientul" desfasurarii unei cercetari disciplinare prealabile.
Afirmatia colorata a patronului (amendata ca atare de clio06) ar putea fi privita si ca infractiune, aceea de amenintare. Sigur ca, doar in situatia in care amenintarea ar fi produs o reala temere ... fapt de care ma indoiesc ca s-a intamplat in situatia de fata.
Pentru ca atitudinea angajatului de a nu se prezenta la munca a fost dezbatuta cu prioritate, m-am simtit responsabila sa replic - nici angajatorul nu a fost corect fata de angajatul sau, cerandu-i sa demisioneze, probabil chiar inainte de a-i cere explicatii pentru lipsa de la locul de munca.


Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
Cabinet de Avocat Larisa ªomfãlean, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa de la servici mai este sanctionata?!!!! petrans petrans buna ziua, Avem probleme cu un angajat recalcitrant si foarte agresiv pe care conform art.61 lit A) il putem concedia pentru agresivitate verbala si fizica ... (vezi toată discuția)
Absentare nemotivata de la serviciu miha2766 miha2766 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Conduc un departament administrativ intr-o firma, format din 8 persoane si in fiecare an avem aceiasi problema ... (vezi toată discuția)
Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)