avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate fi reclamat părintele nerezident care nu-și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate fi reclamat părintele nerezident care nu-și respectă programul de vizită solicitat și obținut 100% cum a dorit?

Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez pt a reclama tatal copilului care nu-si respecta programul de vizita(cate doua ore,in fiecare sambata si duminica a lunii).Sau nu poate fi reclamat ...el avand dreptul la vizita...dar nu si obligatia de a respecta programul?Mentionez ca deja am fost reclamata pt faptul ca o singura data nu m-a gasit la domiciliu...desi stia unde ne poate gasi chiar de la fiul sau.(9 ani), iar el trei saptamani nu s-a prezentat.Pot notifica la notar zilele in care nu se prezinta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 19:01, 16 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu se intampla nimic.Sa va reclame, când va cheama la militie spuneti ca dca 4 saptamani nu a venit am crezut ca nu mai vine sa-l vada.El oricum trebuia sa comunice sa anunte sambata vin sa vad copilul.....
Va multumesc! Eu deja am primit somatie de la executor ,am de achitat 800 ron....si daca nu respect programul...se trece la executarea silită și voi suporta toate cheltuielile.El nu vine,tot el ma acuza pe mine.Refuzul copilului de a merge cu el este interpretat de tata ...ca o lecție impusă de mine. Cum pot eu sa ma apăr?
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2018
ContSters455420, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Refuzul copilului de a merge cu el este interpretat de tata

Stati putin ca e o diferenta, fostul partener nu vine sau copilul refuza sa mearga cu el?
Ca daca refuza sa mearga cu el atunci ce rost mai are sa vina pana nu se rezolva aceasta situatie?
De ce nu doreste copilul sa mearga cu tatal lui?
A fost batut, neglijat, infometat, nu-l cunoaste pe acesta? Care este situatia de fapt?
Ca puteti fi mereu acasa, daca programul de vizita nu se desfasoara conform sentintei va executa, se constata ori impotrivirea dumneavoastra la executare ori refuzul minorului si atunci este bagat in program de consiliere.
Cum pot eu sa ma apăr?

Puneti problema gresit. Nu e vorba despre dumneavoastra ci despre copil.
Ori tatal a abuzat copilul si atunci trebuie sa ii restrangeti programul de vizita, ori este o situatie gestionata gresit, lasati copilul sa isi respinga tatal si atunci da, e vina dumneavoastra si veti fi sanctionata ca atare.
Va multumesc ! Am divortat cand minorul avea 3 ani.Legatura dintre acesta si tatal lui pe o perioada de 3 ani ,s-a realizat telefonic cam o data pe luna sau mai rar,tatal fiind plecat in strainatate.A revenit in tara,a solicitat program vizita minor(in fiecare sambata si duminica a lunii cate doua ore,si cate o saptamana in vacante) ,proces care a durat 3 ani.Dupa obtinerea hotararii,tatal si-a vazut copilul in primul sf de saptamana,a decurs normal si firesc intalnirea...a doua sapt. nu a venit,a revenit in a treia pt ca urma si prima sapt din vacanta de vara cand trebuia sa-l ia la el.De aceea a refuzat copilul sa-l vada,pt ca necunoscandu-l ...nu a vrut sa plece cu el.
(lasati copilul sa isi respinga tatal si atunci da, e vina dumneavoastra si veti fi sanctionata ca atare.)
Sa inteleg ca eu trebuie sa-l fortez sa se duca la tatal lui desi nu-l cunoaste?
Intri in viata unui copil cu forta? Daca se prezinta saptamanal...are timp sa-l cunoasca nu?
Dupa reclamatia la politie,doua saptamani nu s-a prezentat...si eu sunt amendata...eu sunt vinovata etc.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intri in viata unui copil cu forta? Daca se prezinta saptamanal...are timp sa-l cunoasca nu?

Din cauza asta v-am intrebat ce s-a intamplat exact. Dat fiind faptul ca niciodata nu au avut o relatie apropiata......sau macar o relatie as zice e normal ca minorul sa nu doreasca sa plece iar dumneavoastra sa nu fiti responsabila de acest refuz.
Va sfatuiesc sa dati mail si sms tatalui la fiecare absenta si sa ii comunicati ca l-ati asteptat impreuna cu copilul si ca acest comportament al lui mai mult va traumatiza micutul si il va indeparta.
Dupa cateva astfel de absente eu unul as deschide actiune pentru modificarea propramului de vizita. Ar fi bine sa aveti si martori ca ati pregatit mereu copilul de plecarea la tata si ca l-ati incurajat corespunzator insa fostul sot nu s-a prezentat.

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)