avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copiii mai au vreun drept la casa parintilor daca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copiii mai au vreun drept la casa parintilor daca acestia au divorțat ?

Buna ziua.
Părinții au divorțat acum un an. Au 3 copii majori. S.a facut procesul de partaj, iar casa a ramas a unuia dintre parinti, celălat fiind obligat sa plătească. Ce drept mai au copii proveniti din căsătoria celor doi asupra casei ? Daca părintele ramas in casa va muri, casa ca fi mostenita doar de cei 3 copii ? Fratii lui au vreun drept la respectiva casa ?
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2018
CorinneBy, utilizator
Cel mai recent răspuns: CorinneBy , utilizator 08:04, 6 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
COPIII nu au avut, nu au si nu vor avea niciun drept. Casa a fost si este a parintilor nu a copiilor. Sunt realizarile parintilor si ei (cei doi) le impart in mod egal.
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Părintele a decedat. Ce se intampla cu casa ? Nu exista testament.
Ps: am scris in graba "copii".

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
COPIII nu au avut, nu au si nu vor avea niciun drept. Casa a fost si este a parintilor nu a copiilor. Sunt realizarile parintilor si ei (cei doi) le impart in mod egal.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul că părinții sunt divortati, nu îi înlătură pe copii de la moștenire.
Fiecare părinte va fi moștenit doar de cei 3 copii.
Frații nu au nici o legatura.
Multumesc pentru raspuns.
O zi excelenta sa aveti!

raluk0207 a scris:

Faptul că părinții sunt divortati, nu îi înlătură pe copii de la moștenire.
Fiecare părinte va fi moștenit doar de cei 3 copii.
Frații nu au nici o legatura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au decedat părinții, care au avut în posesie un apartament. ... astridamel astridamel Au decedat părinții, care au avut în posesie un apartament. Ei au doi copii, doi frați. Iar unul dintre ei cere să se facă succesiunea.. Cei doi frați , ... (vezi toată discuția)
Fratii mei vitregi au dreptul la mostenire? m1run4 m1run4 Sunt singura la parinti iar tatal meu a decedat in 2005 si mama mea in 2008. Tatal meu a mai fost casatorit si are 2 copii in urma acelei casatorii, care ... (vezi toată discuția)
Sultă pentru renunțarea la cota-parte dintr-un imobil moștenit: cum se procedează când cel care vrea să preia tot imobilul nu dispune de toată suma la momentul dezbaterii moștenirii? negue_c negue_c Buna ziua, E vorba de o casa care a apartinut in proportie 50/50 (adica ambele nume pe contractul de vanzare) unor soti divortati. Unul a murit fara sa lase ... (vezi toată discuția)