avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consum + Posesie de Cannabis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consum + Posesie de Cannabis

Buna ziua,

acum o saptamana ma aflam intr-un parc impreuna cu doi prieteni, unde am fost “prinsi” de niste domni politisti, avand asupra noastra(pe banca, langa noi) aproximativ 0.5g cannabis + rasnita(care daca este deschisa, se poate observa ca a fost folosita de cateva ori) + foite, toate confiscate de politie si trimise mai departe spre procuror.
La sectie, domnii politisti ne-au “scuturat” putin, iar noi ne-am speriat si am scris in declaratie ca am gasit toate cele trei lucruri acolo, pe banca, dar ca am consumat(doar doi dintre noi) din curiozitate...

Acuma stam cu stres si frica gandindu-ne ca poate doamna/domnul procuror se va infuria ca am scris in declaratie ca le-am gasit acolo, asa ca ne-am gandit sa spunem adevarul atunci cand vom fii chemati la procuror, ci anume ca suntem consumatori si cannabisul si rasnita erau ale mele.

Intrebarile mele sunt:
Oare vor fi probleme ca schimbam povestea fata de cea din declaratia de la politie?
Oare domnul/doamna procuror, va fi mai ingaduitor cu noi daca vom fi sinceri?
Care va fi minimum respectiv maximum pedepsei care poate ajunge la noi? (mai ales la
mine, pt ca rasnita era a mea....)
Mentionez ca suntem la prima abatere de acest gen sau orice alta abatere infractionala!

Multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: fatgirlscantswim95 , utilizator 22:18, 5 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

S-a intocmit dosar penal si se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 4 din Legea 143/2000.
Dupa ce o sa vina rezultatul de la expertiza dispusa asupra substantelor gasite la dvs si daca se confirma ca substanta respectiva este drog, o sa fiti citat de DIICOT in calitate de suspect.
Angajati-va un avocat si stabiliti impreuna cu acesta strategia apararii.
deci este destul de grav sa inteleg....
domnii politisti ne-au spus ca daca e prima abatere, e posibil sa nu ne faca nimic.
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2018
fatgirlscantswim95, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prietenul meu a fost gasit cu 2.5g sau 3g de cannabis. ce se va intampla? viv26 viv26 Bună ziua. Prietenul meu impreuna cu alti 2 baieti a fost găsit în ziua de revelion cu 2.5g sau 3g de cannabis pentru consum propriu. I-au dus la sectie, la ... (vezi toată discuția)
Prins cu marijuana querry1234 querry1234 Salut. Am fost prins in urma unui control pe strada de catre civili cu o tigara in foita care continea 0.2 grame de marijuana. Am fost cooperativ. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Flori cbd de la magazin banana456 banana456 Buna ziua, recent am achizitionat cantitatea de 2g de inflorescenta cannabis de la DoctorCannabees ... (vezi toată discuția)