Buna ziua,cum pot recupera LEGAL orele suplimentare facute la o firma..Prin ore platite angajatorul nu este de acord.Initial a fost de acord sa-mi iau liber dar sa razgandit.Am facut cere de concediu de odihna in care am specificat cele 2 zile de recuperat si nu a mai fost de acord!!
Ce pot face?
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
Va multumesc pentru raspuns.Si daca fac asta cred ca voi fii concediat.Ori cum pot sa incerc problema este cum dovedesc asta .eu am fost in delegatie cu o colega si ei i se recupereaza orele iar mie nu.Am di delegatie doar chitantele de parcare de la brasov pot dovedi cu ele?
Va multumesc.
1. Angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca definit potrivit art. 161 evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orelor de incepere si de sfarsit ale programului de lucru, si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru.
Nelamuriri
bocanet
Sunt casier intr-o institutie bancara. De trei ani si trei luni nu se respecta programul de lucru, adica,in loc de 8 ore cum sunt prevazute in CCM, in fiecare ... (vezi toată discuția)