avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În anul 2015 am fost obligat să semnez o promisiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În anul 2015 am fost obligat să semnez o promisiune de vânzare a unui imobil, care a fost notată în cartea funciară. După ce perioadă și în ce condiții poate fi radiată?

In anul 2015 am fost obligat sa semnez o promisiune de vanzare a unui imobil, iar acea promisiune a fost inscrisa in cartea funciara..dupa ce perioada se prescrie promisiunea de vanzare si in ce conditii se radiaza din cartea funciara
Ultima modificare: Duminică, 23 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ili1 , utilizator 19:52, 27 Decembrie 2018
Merg la cadastru si solicit radierea, pur si simplu?inseamna ca nu am nevoie de documente din care sa reiasa acest lucru?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copie antecontract ( promisiune de vanzare), copie CI, cerere tip si puteti scrie si o mica motivare a solicitarii aratand ca termenul stipulat pentru incheierea vanzarii a expirat de un an, de aceea se impune si justifica radierea respectivei promisiuni. Taxa este 60 lei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de a formula actiune in instanta pentru a pronunta o hotarare care sa tina loc de act autentic s-a prescris. Acesta a fost de 6 luni de la data stipulata in promisiunea cu pricina, conform Codului civil.
Va multumesc frumos si va doresc o seara frumoasa.
Buna ziua. Am fost la OCPI si am depus o cerere pentru radierea antecontractului din cartea funciara. Cererea a fost inregistrata si apoi mi-a fost solicitata o declaratie in forma autentica referitoare la radierea antecontractului. Pentru aceasta declaratie, notarul a solicitat prezenta promitentului cumparator. Mentionez ca antecontractul a fost semnat la data de 02.12.2015 si a expirat pe 31.12.2016. Daca este vorba de un document care a expirat si s-a prescris, de ce mai este nevoie de acea declaratie in forma autentica?

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala vanzare-cumparare imobil danadom38 danadom38 Buna Seara, Promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare a unui imobil incheiata in fata notarului se inregisreaza la OCPI ,la Cartea Funciara? Cine face ... (vezi toată discuția)
Antecontract fara intabulare incepand cu 1 oct 2011? CipiM CipiM Am de facut un antecontract pentru cumparerea uni apartament dar vanzatorului nu i-au iesit inca actele de cadastru si intabulare. Am fost la un notar sa ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanz-cumparare certificat de avocat - inscriere in cf ContSters22096 ContSters22096 a si b au incheiat un antecontract de v-cumparare certificate de un avocet. termenul stability pentru incheierea contractului in forma autentica a expirat ... ... (vezi toată discuția)