avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încălcarea drepturilor omului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încălcarea drepturilor omului

Poate fi considerat din punct de vedere legal liber exprimat consimțământul de a fi supravegheată de angajator (prin toate mijloacele posibile) viața privată, interceptate comunicațiile și incălcat dreptul la libera exprimare, dacă acest lucru constituie o condiție pentru angajare ?
Cu alte cuvinte, dacă angajarea este condiționată de acordul de a fi îngrădite drepturi și libertăți fundamentale, prevăzute de Constituție și CEDO, ale viitorului angajat, acordul este anulabil ?
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2018
Sentiklos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sentiklos , utilizator 22:18, 6 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acordul poate fi anulabil, daca se constata vicierea consimtamantului dvs.

Conditiile deangajare sunt stabilite de catre angajator , avand in vedere ca legislatia nu reglementeaza acest aspect pentru sectorul privat.
Nu este vorba de sectorul privat și am o vagă bănuială că respectivele condiții impuse de angajator, instituție de stat, pot fi în contradicție cu legislația națională și europeană.
Angajatorii n-au voie sa supravegheze video salariatii in birouri si nici sa-i amprenteze
www.avocatnet.ro/articol_405...

Monitorizarea salariaților la locul de muncă: Ce (nu) poate face angajatorul
www.avocatnet.ro/articol_448...
Viața privată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monitorizare audio/video Rainwatch Rainwatch Sotia mea lucreaza la un magazin alimentar, iar de curand seful ei a schimbat camerele cele vechi si au pus camere video si audio. Am mai cautat pe net dar nu ... (vezi toată discuția)
angajatorul mă spionează? zoli79 zoli79 Am o presimțire că angajatorul mă spionează la locul de muncă cu un microfon ascuns în birou . Ce pot să fac? (vezi toată discuția)
Recunoaștere facială pentru pontaj la firmă privată. pot fi sancționat dacă nu sunt de acord cu această metodă? andyhuszti andyhuszti Exista o legislatie care sa permita unei firme private sa colecteze informatii biometrice de genul recunoastere faciala si sau amprenta digitala de exemplu ... (vezi toată discuția)