avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul medical la numai un angajator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul medical la numai un angajator

Buna ziua, o intrebare la care nu gasesc raspuns: in situatia in care am doua locuri de munca, pot depune concediul medical doar la un angajator?( Nu vreau sa detaliez, nu conteaza). Se poate intampla ceva? La primul job cotizez la OPSNAJ, iar la cel part time la CAS, cred ca se cheama, va rog sa ma iertati daca le-am gresit denumirile. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:38, 8 Iulie 2018
Da, dar la al-II-lea loc de munca nu puteti lucra si sa fiti pontat. Puteti cere concediu fara plata, de exemplu.

In fond, nu puteti in acelasi timp sa fiti si bolnav, si apt de munca.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2018
Iulian MANEA, Contabil
Pai la al doilea loc de munca nu stie nimeni ca eu sunt in medical la primul. Intreb care sunt consecintele?
Si teoretic poti fi la un job bolnav si la altul apt de munca, adica poti avea gips la o mana, si la unul din joburi sa lucrezi de acasa pe un laptop, dar la celalalt sa trebuiasca sa iti iei medical
Cred ca este o situatie care poate fi acceptata teoretic, la un loc de munca in concediu medical si la altul sa fiti prezent .

OUG nr. 158 din 17 noiembrie 2005privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate
art.33
Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizație o constituie numai venitul obținut pe fiecare loc de realizare.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pentru 2 joburi Bjimmy Bjimmy Lucrez la un job cu 8 ore, iar la altul cu 4 ore. As vrea sa duc certificatul medical doar la jobul la care sunt angajat cu 4 ore, iar la celălalt să fiu ... (vezi toată discuția)
Cic cu 2 joburi ContSters384933 ContSters384933 Buna seara! sunt insarcinata in 2 luni, lucrez de 1 an la o agentie de turism cu norma intreaga(8 ore) si de o saptamana lucrez si la o alta agentie part-time ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cand ai 2 joburi Andra2014 Andra2014 buna ziua sunt angajata in 2 firme si din anumite motive medicale am solicitat celui de al doi lea angajator unde am un part time sa imi modifice pentru luna ... (vezi toată discuția)