Buna ziua, o intrebare la care nu gasesc raspuns: in situatia in care am doua locuri de munca, pot depune concediul medical doar la un angajator?( Nu vreau sa detaliez, nu conteaza). Se poate intampla ceva? La primul job cotizez la OPSNAJ, iar la cel part time la CAS, cred ca se cheama, va rog sa ma iertati daca le-am gresit denumirile. Va multumesc
Si teoretic poti fi la un job bolnav si la altul apt de munca, adica poti avea gips la o mana, si la unul din joburi sa lucrezi de acasa pe un laptop, dar la celalalt sa trebuiasca sa iti iei medical
Cred ca este o situatie care poate fi acceptata teoretic, la un loc de munca in concediu medical si la altul sa fiti prezent .
OUG nr. 158 din 17 noiembrie 2005privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate
art.33
Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizație o constituie numai venitul obținut pe fiecare loc de realizare.