avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Completare declarație unica anaf.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Completare declarație unica anaf.

Bună ziua, dacă am obținut venituri din dividente mai mari de 22800 în anul 2017 însă în același timp am plătit contribuții salariale de valoarea unui salariu minim pe economie pe parcursul întregului an, mai trebuie sa completez aceasta declarație? Dacă trebuie, cum sa o fac?
De asemenea va rog sa ma lămuriți dacă la venitul estimativ pentru 2018 as putea sa trec o suma mai mica decât pragul minim impus de 22800 și sa o rectific în declarația următoare, cea din Martie anul 2019. Va întreb asta întrucât mi se pare absurd sa speculez cam cât venit voi realiza pana la sfârșitul anului.
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2018
Ovidiu Ionut, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ovidiu Ionut , utilizator 14:58, 7 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veniturile din dividende din 2017 nu se trec in DU.

Venitul estimat e estimat, ceea ce insemna probabil. Deci, o necunoscuta. Se poate completa orice. E vorba tot de dividende?


Tot dividende, dacă estimez ca voi depăși pragul acesta de 22800 în 2018 mai are sens sa plătesc acele contribuții salariale? Pana acum o făceam sa beneficiez de asigurare medicala, vechime etc. Nu vreau sa ajung în situația în care sa plătesc deși as beneficia de ele completând declarația sau invers, sa o completez deși nu ar trebui din moment ce deja contribui fiind angajat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
Ovidiu Ionut, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are importanta la stabilirea faptului daca sunteti sau nu obligat sa platiti contributia sociala la sanatate la veniturile din dividene cu faptul ca in acelasi timp mai aveti si un contract de munca.
Doar pentru venitul din dividende incasat in anul 2017 nu treceti nimic si pentru estimatul lui 2018 treceti acum cat doriti si apoi in orice moment, pana la 15 martie 2019 depuneti o noua declaratie unica cu situatia reaizata efectiv si cu cat veti avea de plata la contributia la sanatate. Pana pe 15 decembrie 2018 ca sa beneficiati si de reducerea de 5% sa depuneti declaratia si sa faceti si plata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Mulțumesc pentru informații.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se plateste cass pe dividentele din 2018 ?! avo7 avo7 Buna ziua, Nu am inteles cum se platesc contributiile acelea la sanatate (micro fara salariat). Se platesc contributii la sanatate in 2019 pt 2018 daca ... (vezi toată discuția)
Dividende PopCristi PopCristi Buna ziua Daca am de distribuit 20000 lei din profit catre dividende firma in afara de cei 5% impozit mai are si alte obligatii? Daca in septembrie ... (vezi toată discuția)
Dividente si declaratia unica 2018 hvac hvac Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste dividentele ridicate anul trecut 2018-pentru care s-a platit impozitul 5%. Nu a fost depusa declaratia ... (vezi toată discuția)