avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imprumut fara contract notarial
Discuție deschisă în Executare silită

Imprumut fara contract notarial

Buna ziua, am imprumutat de la o prietena suma de 10000 lei fara a incheia un contract notarial (la detalii transfer a fost scris imprumut). Din pacate nu am reusit sa ii inapoiez suma imprumutata. A existat un schimb de mailuri intre noi in care ea mi-a cerut sa ii inapoiez suma pana la finalul lunii mai la care eu i-am raspuns ca pot sa ii restitui suma platind-i lunar incepand cu luna iulie 800 lei. Ea nu mai doreste sa astepte si am primit o somatie de la un avocat sa ii platesc intreaga suma imprumutata pana la finalul lunii august. Va rog sa imi spuneti ce optiuni am in aceasta situatie si care sunt riscurile. As vrea sa ii transfer lunar suma promisa in schimbul de mailuri. Mentionez si ca in momentul in care m-a imprumutat nu am stabilit un termen la care sa ii returnez suma. Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:56, 8 Iulie 2018
Buna dimineata,
stabiliti cu credtioarea dvs o plata in transe. Rugati-o sa va accepte asta , iar dvs ramane sa va tineti de promisiune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Creditoarea dvs nu este obligata sa accepte plata datoriei in rate,probabil o sa va oblige printr-o hotarare judecatoreasca sa achitati intreaga suma,dobanda legala si plata cheltuielilor de judecata.
Sunt de acord ca nu este obligata sa accepte aceasta varianta, insa ma gandesc si ca prin judecata ajungem la acelasi timp de restituire a sumei imprumutate. Stiti care ar fi cheltuielile de judecata, cat ar dura tot acest proces si care ar fi termenul de restituire dat prin judecata? Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avocatul ei si cheltuielile pot depăși 3000 sau 4000 lei.
Ea are dreptul să obțină toti banii dar oricum va dura si procesul...
Încercați sa ii dati mai mult si sa va înțelegeți.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împrumut fără acte am împrumutat 12000 de euro de la un vecin. ... IoanaIoana038 IoanaIoana038 Împrumut fără acte Am împrumutat 12000 de euro de la un vecin. I am restituit 9000 de euro însă de ceva vreme nu mai am posibilitatea de a pune bani ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut baltazar baltazar Am infiintat un SRL; Exceptand cheltuielile de constituire,in perioada imediat urmatoare, voi face unele achizitii necesare firmei din banii mei.Am inteles din ... (vezi toată discuția)
Imprumut civil Madut Madut Buna ziua , Am imprumutat 3000 € de la fostul meu sef , semnand o declaratie cum ca ma angajez sa ii restitui suma in transe . Am platit pana luna trecuta ... (vezi toată discuția)