avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum radiez masina vanduta unui cetatean german cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum radiez masina vanduta unui cetatean german cu domiciliu in Germania?

Am masina inmatriculata in Romania sunt cetatean roman , vreau sa o vand unui cetatean german cu domiciliul in Germania . Ce acte imi trebuie sa o radiez aici. la fisc si politie?
Noul proprietar o inscrie sau o ia sa zicem pt piese deci in afara de contract si copia buletinului neamtului nu am de un de sa am alte acte / brif mare sau mic sau mai stiu eu ce.
Va mutumesc.
Completare.
Am intrebat cum radiez masina mea inmatriculata in Romania si vanduta unui cetatean german din Germania. Am vazut aici un raspuns al celor de la SRPCIV data unui petitionar in care zic ca trebuiesc copii legalizate după actele noului proprietar ce si-o inmatriculeaza in Germania. De unde, daca de ex. o ia sa o dezmembreze si nu o inscrie sau o inscrie dar nu ii convine sa imi trimita actele aici sa le traduc si sa i le retrimit?
Nu e de ajuns un exemplar din contractul de vanzare copia buletinului neamtului si predarea aci a placutelor a CIV-ului , a talonului si a adeverintei fiscale?
Va multumesc mult pt raspuns !
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: C.Niculescu , utilizator 12:33, 28 Septembrie 2018
Daca incheiati documente instrainare vehicul in alta tara ,este necesar sa parcurgeti procedura de traducere si legalizare documente
Daca instrainati vehiculul in Romania este suficient contractul de vanzare cumparare
ce acte mai trebuiesc ? e suficient doar contractul? nu e nevoie si de copia actului de identitate al cumpărătorului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina din germania BogdanZP BogdanZP Buna ziua! Locuiesc de 2 luni in germania, legal cu mutatie, si am cumparat o masina de aici. Am cumparat-o de la un neamt, dar fara contract de ... (vezi toată discuția)
Calcul taxa auto qu3en_bee qu3en_bee Buna ziua, Sunt fericita posesoare a unui autoturism din Germania si vreau sa il inmatriculez insa nu gasesc concret raspunsul la o intrebare. Masina este ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta nu o pot scoate de la impozit. Mihai1081 Mihai1081 Buna ziua. Anul acesta in februarie am venit din Germania in concediu in Romania cu un autoturism proprietate personala inregistrat in Germania cu toate taxele ... (vezi toată discuția)