avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie amenda circulatie
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie amenda circulatie

este legal ca Primaria sa puna poprire pe conturi si salarii pentru o amenda la codul rutier de acum 8 ani ? Concret o amenda din 18.03.2010.
In baza art.236 al.5 din Legea 207/2015.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
escuG, utilizator
Cel mai recent răspuns: al.cluj , utilizator 14:36, 13 Iulie 2024
Teoretic nu; teoretic este prescrisa... dar, exista posibilitatea intervenirii uneia dintre conditiile intreruperii sau suspenarii prescrierii.
Daca nu a intevenit intreruprea sau suspendarea prescrierii va recomand sa faceti contestatie la executare, prin care sa aratati ca este prescris debitul.
Multumesc !
Daca autoritatea fiscala teritoriala a consemnat anual in impunerea anuala si debitul aferent amenda auto atunci se apreciaza ca este intrerupt termenul de prescriptio,respectiv creditorul a staruit in termen legal in recuperare debit in evidenta
Din 2010 pana azi n-am mai primit nici o notificare! Este adevarat ca doar in 18.03. 24 am declarat la Primarie ca posed prin donatie o garsoniera. Am platit toate taxele si impozitele aferente...Este doar o coincidenta data de 18.03 ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa scap de debite mai vechi de 5 ani din amenzi? MihaDrag MihaDrag Cum as putea sa scap de debite mai vechi de 5 ani din amenzi ,ce modalitate pot sa mai aplic ? Poate sa faca debitorul o declaratie prin care sa-si recunoasca ... (vezi toată discuția)
Amenda de 10 ani, neprescrisa Leata Mihai Leata Mihai Buna ziua! Am aflat ca la primarie am o amenda din 2013 ce nu a fost prescrisa nici in ziua de azi. As dori sa fac o scrisoare/cerere catre primarie pentru a ... (vezi toată discuția)
Executarea silita ..prescriere? monikmonny1 monikmonny1 Buna ziua !Varog sa imi spuneti si mie daca o executare silita se poate prescrie....sau mai bine zis datoria pe care o ai si cel care trebuie sa o primeasca ... (vezi toată discuția)