avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Amenda de 10 ani, neprescrisa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Amenda de 10 ani, neprescrisa

Buna ziua! Am aflat ca la primarie am o amenda din 2013 ce nu a fost prescrisa nici in ziua de azi. As dori sa fac o scrisoare/cerere catre primarie pentru a le comunica faptul ca trebuia sa se prescrie de vreo 2 ani. Imi puteti spune cum pot face asta si cateva informatii importante? Orice articol care imi poate sustine punctul de vedere va fi folositor.
Multumesc!
Buna ziua,

Prescriptia trebuie invocata, nu opereaza din oficiu. Se formuleaza o actiune in fata instantei de judecata prin care se solicita constatarea intervenirii prescriptiei.

Cu stima.
Termenul de prescriptie nu opereaza din oficiu
Partea interesata are dreptul sa solicite instantei de judecata sa analizeze speta si sa dispuna eventual interventia institutiei prescriptiei
Cu hotararea instantei de judecata va prezentati la autoritatea fiscala teritoriala care urmeaza sa consemneze in evidente-DACA nu va aflati cu alte debite in evidenta
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2022
ynocentta, utilizator
Buna seara,

Multumesc pentru raspuns, intrebarea mea este: cat m-ar costa ajutorul dumneavoastra cu o astfel de actiunea in fata instantei? As fi recunoscator daca m-ati putea ajuta, sau macar sa-mi puteti oferi cateva detalii suplimentare.

Buna ziua,

Pe forum nu se pot face oferte de onorarii.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate prescrie o datorie de 600 de mil taxe si impozite din 2009 pana in prezent. maxinfinit maxinfinit Buna ziua, parintii mei au o datorie de 600 de mil vechi , taxe si impozite din 2009 pana in 2023 inclusiv. Mentionez ca pana acum nu au achitat nimic, pentru ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf - in cat timp se prescrie? PO246087 PO246087 Va solicit ajutorul legat de o procedura de executare demarata de ANAF într-o localitate de la fostul domiciliu. Titlul executoriu in baza caruia s-a dispus ... (vezi toată discuția)
In urma decesului tatalui meu eu si sora mea am mostenit o casa ... Lugheo Lugheo In urma decesului tatalui meu eu si sora mea am mostenit o casa .Dupa ce am obtinut Certificatul de mostenire am vrut sa facem cadastru acelei case doar ca ... (vezi toată discuția)