avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire Anaf - in cat timp se prescrie?
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire Anaf - in cat timp se prescrie?

Va solicit ajutorul legat de o procedura de executare demarata de ANAF într-o localitate de la fostul domiciliu. Titlul executoriu in baza caruia s-a dispus poprirea este din data de 20.12.2011. La acesta se adauga dobanzi cam din doi in doi ani.
Intrebarile mele ar fi: respectiva creanta nu este prescrisa? care ar fi criteriile pentru care perioada de cinci ani s-ar relua? nu am facut nici un act de recunoastere si nici o plata in acest interval, fiind in cea mai mare parte plecat din tara.
Daca titlul executoriu este emis de o administratie fiscala de la fostul domiciliu (localitate din provincie) iar eu momentan am domiciliu in Bucuresti, unde pot contesta executarea silita?
Sunt in cautarea unui avocat specializat pe astfel de probleme, trebuie sa fie din localitatea unde s-a dispus poprirea sau poate fi din Bucuresti?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:08, 8 Octombrie 2019
Nu prea am inteles, dvs aveti poprirea instituita, vi se retin bani deja sau acum v-au instiintat ca sa infiintat poprirea ?
Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept.
Doar ce am fost înștiințat.

gi-jane2 a scris:

Nu prea am inteles, dvs aveti poprirea instituita, vi se retin bani deja sau acum v-au instiintat ca sa infiintat poprirea ?

Asta am inteles si eu din lege. Ce nu am inteles: in ce conditii se reseteaza acest termen si daca ANAF-ul executa datorii deja prescrise.
Prescrierea nu operează din oficiu. Se pot executa și datorii pentru care a intervenit prescripția, dacă debitorul nu formulează contestație la executare, prin care să invoce prescripția în fața instanței de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe veniturile salariale b35pda b35pda Buna seara. Am sa incerc sa prezint un rezumat al spetei. Card atasat la credit primit la doua luni dupa acordarea creditului (august 2007) care a ramas ... (vezi toată discuția)
Despre prescrierea dreptului de a cere ex.silita ContSters288491 ContSters288491 Buna ziua, Doresc sa va intreb despre o poprire din 2009 pe contul de salar ... Ce se intampla daca nu cer in instanta prescrierea? Poprirea ramane pe ... (vezi toată discuția)
Prescrierea amenzilor de circulatie scinteianuaurel@yahoo.com scinteianuaurel@yahoo.com Buna ziua,sunt consilier in cadrul compartimentului impozite si taxe locale al unei primarii,va rog sa-mi spuneti termenul dupa care urmeaza presrierea unei ... (vezi toată discuția)