avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma decesului tatalui meu eu si sora mea am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma decesului tatalui meu eu si sora mea am mostenit o casa ...

In urma decesului tatalui meu eu si sora mea am mostenit o casa .Dupa ce am obtinut Certificatul de mostenire am vrut sa facem cadastru acelei case doar ca dupa ce au fost depuse documentele la cadastru am primit o respingere pe motiv ca pe acea casa este depusa de catre un executor judecatoresc o somatie. Asa am aflat ca in urma cu 20 de ani tatal nostru a avut un proces in care a trebuit sa plateasca niste cheltuieli de judecata in valoare de 15 milioane (valoarea din 2002 a banilor).Nu stiu despre ce proces este vorba .Acum ptr a obtine cadastru casei am nevoie de radierea acelei somatii. Ma poate ajuta cineva sa mi spuna ce pasi trebuie sa urmez ptr a obtine aceea radiere, probabil in instanta?
Cel mai recent răspuns: Lugheo , utilizator 03:16, 20 Octombrie 2022
Buna ziua,

Se formuleaza actiune in fata instantei de judecata pentru constatarea intervenirii prescriptiei cu privire la suma datorata sau in functie de situatie, se solicita, daca s-a platit suma, radierea somatiei.

Cu stima.
In cazul in care nu s a platit suma datorata (ptr ca nu stiu si nu stiam nici de existenta acestei somatii) ar trebui platita?Mai am vreo legatura cu cei cu care tatal meu a avut acel proces ,trebui chemati in instanta?Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire debit la cas (casa de sanatate) florin1969 florin1969 Tatal meu a decedat in vara 2011, sunt 3 mostenitori la care unul a renuntat la ea. El a avut un PFA cu toate darile la stat achitate, a fost si ... (vezi toată discuția)
Datorii persoana decedata anabella27 anabella27 tatal meu a avut la cosmote doua abonamente. In anul 2009 unu din ele nu a mai fosy platit deoarece suma era f mare. cam dupa un an o firma e recuperari a ... (vezi toată discuția)
Teren cu unul sau doi proprietari? elenagabi elenagabi Vă rog mult să mă ajutaţi într-o problemă destul de delicată pe care încerc să o prezint cât pot de scurt. tatăl meu a moştenit de la părinţii ... (vezi toată discuția)