In urma decesului tatalui meu eu si sora mea am mostenit o casa .Dupa ce am obtinut Certificatul de mostenire am vrut sa facem cadastru acelei case doar ca dupa ce au fost depuse documentele la cadastru am primit o respingere pe motiv ca pe acea casa este depusa de catre un executor judecatoresc o somatie. Asa am aflat ca in urma cu 20 de ani tatal nostru a avut un proces in care a trebuit sa plateasca niste cheltuieli de judecata in valoare de 15 milioane (valoarea din 2002 a banilor).Nu stiu despre ce proces este vorba .Acum ptr a obtine cadastru casei am nevoie de radierea acelei somatii. Ma poate ajuta cineva sa mi spuna ce pasi trebuie sa urmez ptr a obtine aceea radiere, probabil in instanta?
Se formuleaza actiune in fata instantei de judecata pentru constatarea intervenirii prescriptiei cu privire la suma datorata sau in functie de situatie, se solicita, daca s-a platit suma, radierea somatiei.
In cazul in care nu s a platit suma datorata (ptr ca nu stiu si nu stiam nici de existenta acestei somatii) ar trebui platita?Mai am vreo legatura cu cei cu care tatal meu a avut acel proces ,trebui chemati in instanta?Va multumesc.