avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 18/91
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 18/91

Am depus o cerere de reconstituire conform Legii 18/91
Totul este in regula, exceptand o suprafata de 1ha care a fost atribuita altei persoane, deoarece consiliul local a decis ca reconstituirea sa se faca pe sole. Eu am citit legea 18 si aceasta nu prevede alte proceduri decat reconstituirea pe vechiul amplasament. Precizez ca suprafata revendicata de mine este si a fost libera de orice situatie in care s-ar fi putut invoca imposibilitatea obiectiva a retrocedarii.
In concluzie: Hotararea consiliului local este legala? Pot insista in instanta sa-mi fie atribuita suprafata pe vechiul amplasament motivand ca atribuirea unei alte persoane s-a facut ca urmare a unei decizii care nu respecta legea?

Multumesc pentru timp si atentie
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
interval, utilizator
Da. Puteți cere instanței sa oblige comisia sa va reconstituie dreptul de proprietate asupra terenului pe vechil amplasament. Succes
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Da, puteti.
Atacati in instanta hotararea de consiliu aratand faptul ca terenul respectiv este liber si poate fi atribuit catre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 247 / sentinta irevocabila -imposibilitatea reconstituirii pe amplasamentul original ? bukinst bukinst Un mostenitor a castigat in instanta o suprafata mai mare de teren ce a apartinut autorului sau si intentioneaza sa doneze acest teren Mitropoliei Moldovei ... (vezi toată discuția)
Teren furat de primarie! dncl dncl Buna seara!In 91 am revendicat un teren care a apartinut tatalui meu dupa care mi sa dat o adeverinta.Titlu a venit mai tirziu dar fara acel teren!Intre timp ... (vezi toată discuția)
Consiliul local si comisia de fond funciar bukinst bukinst In urma unei expertiza judiciare am aflat ca terenul ce mi/a fost confiscat in anul 1949 a intrat in anul 1991 in administrarea Consiliului local si nu la ... (vezi toată discuția)