avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in cazul unei testament care sunt efectele ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in cazul unei testament care sunt efectele ?

vreau sa fac un testament , sa las dupa moartea mea un teren unui nepot.
se poate face si olograf sau autentic?
il pot revoca, anula ulterior ?
dupa ce fac testamentul ,pot vinde terenul unei terte persoane ?
daca efectuez constructii pe el in viitor , aceste se cuvin in baza testamentului nepotului.multumesc mult. unde gasesc un formular de testament olograf.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
glo petro, utilizator
Buna ziua!.... dacă mai aveți si alți mostenitori de gradul 1, adică copii si descendenții lor sau ascendenți in viata, adică parintii Dvs, atunci orice fel de testament ati face acesta poate fi atacat si se aplica reducțiunea testamentului. Pentru a evita asa ceva e de preferat sa vindeti nepotului terenul in baza unui contract cu clauza de intretinere viagera. Daca faceti testament, bunul rămâne in patrimoniul Dvs si puteți dispune de el oricând si oricum. Adică il puteți vinde si puteți construi orice pe el. Dacă faceti testament atat pentru Dvs si pentru nepot este de preferat ca acesta sa fie autentic nu olograf. Dacă e olograf dupa aceea trebuie dovedit ca e scris de Dvs se face expertiza grafologică, e destul de complicat mai ales dacă nepotul nu V a avea acces la testament si nici la alte înscrisuri olografe ale Dvs.
Petre Enache, Avocat
Testamentul se poate face la notar (autentic) sau scris de mana (olograf) .
Este recomandabil sa il faceti la notar. Nu sunt costuri prea mari; este mai sigur.
Da, puteti revoca testamentul ori de cate ori doriti. Ultimul testament va fi valabil.
Daca vindeti terenul, ramane valabil testamentul, dar fara acel teren. Daca testamentul este facut in termeni generali, prin desemnarea nepotului ca legatar universal, el va mosteni toate bunurile ce se afla in patrimoniul dvs. la momentul decesului.
Daca testamentul va fi facut cu mentiunea exacta numai a acelui teren, o data vanut terenul in timpul vietii, testamentul, desi va fi valabil, este golit de continut,
In ceea ce priveste constructiile ce le veti face in viitor pe teren, in functie de forma testamentului, aceste pot sa ramana testatorului sau altor mostenitori.
„Formular de testament olograf” veti gasi la un Birou Notarial.
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamente-succesiuni Butuc Ioan Butuc Ioan Tatal meu(decedat) mi-a lasat un testament olograf prin care-mi lasa toate bunurile imobile(teren arabil). De asemenea mama(decedata acum 4 luni) mi-a facut un ... (vezi toată discuția)
Atacare testament olograf Maricica Palancianu Maricica Palancianu Defunctul a lasat un testament datat din 1988 prin care specifica ca toata averea lui va ramane sotiei supravetuitoare. Intre timp lucrurile s-au schimbat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune testamentara mariaalbu mariaalbu Matusa a lasat un testament pe numele nepotului si fratelui ei.Unchiul,sotul ei a intocmit testamentul numai pe numele cumnatului(fratele sotiei),prin care ... (vezi toată discuția)