avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca

as vrea sa va intreb...daca este angajat intr-un loc cu o norma intreaga...si apoi mai prestezi servicii cu o jumatate de norma in alta parte...vor aparea ambele job-uri pe cartea de munca??? sau doar cel pe care-l consideri de baza?? si mai ales...retinerile din salarii se calculeaza pt ambele job-uri???
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 13:29, 4 Noiembrie 2009
Apar ambele job-uri pe cartea de munca numai daca cei de la ITM se obosesc si au timp sa completeze datele in cartea de munca , iarasta se intampla de regula atunci cand posesorul cartii de munca solicita eliberarea cartii de munca din motive personale .
Retinerile din salarii se calculeaza pentru ambele CIM , iar stabilirea functiei de baza foloseste la calcularea deducerii personale de care beneficieaza salariatul la calculul impozitului pe profit .
In carnetul de munca va apara numai inscrierile efectuate pentru functia de baza .
Imi cer scuze ca m-am grabit sa raspund si am raspuns incomplet .

Deci , in cartea de munca se completeaza numai pentru functia de baza , fractiunile de norma nu se completeaza in cartea de munca , iar la incetarea unui contract de munca cu timp partial se elibereaza o adeverinta vizata de ITM.

Azi avusai pe cineva care era nemultumit ca nu i-au completat cei de la ITM , si ma interesai de ce altora le-a fost completat iar lui nu , si-mi spusara ca nu se completeaza , si ca o sa corecteze si la persoanele carora le-au fost completate gresit .

Daca doriti sa luati credit luati adeverinta de salariu si vechime in munca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de mandat asociatii de proprietari Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu Contractele de mandat ale aleșilor asociațiilor de proprietari, care sunt și pensionari, pot fi considerate ca funcție de baza, dacă nu mai au și alt loc ... (vezi toată discuția)
Post part-time = vechime? matei1 matei1 Va rog sa-mi spuneti daca lucrez intr-un post cu jumatate de norma,perioada lucrata se considera vechime?si daca imi mai iau un job part-time si se trec ... (vezi toată discuția)
2 joburi ana_web2000 ana_web2000 buna ziua am o intrebare pot sa lucrez la doua firme cu carte de munca la una lucrez 4 ore cu contract limitat si la cealalta la care as vrea sa ma angajez 8 ... (vezi toată discuția)