avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce procent din mostenire mi-se cuvine?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce procent din mostenire mi-se cuvine?

Am ambii parinti decedati. Am fost doi frati. Fratele si sotia lui au decedat. Ei au doi copii. Eu la ce procent din mostenire am dreptul? Dar copiii fratelui?
Cel mai recent răspuns: dutanmarioara , utilizator 23:19, 8 Iulie 2018
Buna seara,
Fiecare din frati primeste 1/2 din TOATA mostenirea.
In locul fratelui decedat vin copiii prin reprezentare.
Buna ziua!
Dumneavoastra veti avea jumatate din masa succesorala lasata de parinti, iar copiii fratelui cealalta jumatate, pe care o vor imparti in mod egal.
Mulțumesc!

Claudia-Elena Mardare a scris:

Buna ziua!
Dumneavoastra veti avea jumatate din masa succesorala lasata de parinti, iar copiii fratelui cealalta jumatate, pe care o vor imparti in mod egal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Alina50 Alina50 Buna seara, Am o nelamurire,Tatal meu a decedat in noiembrie,(avand doi copii si sotie) el avand o Sora dar si un frate vitreg de pe Tata,fratele vitreg si ... (vezi toată discuția)
Partajare andrei vio andrei vio la succesiune participa urmatorii mostenitori: subsemnatul (fiu), 2 nepoti (copiii fratelui meu) (decedat) si sotia fratelui meu (mama celor 2 nepoti) ambii ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decedare sotului fekete terez fekete terez Buna ziua. A decedat sotul meu nu ám avut copii. Intrebare mea este cat mostenesc EU ca sotia si are doua frati din care unu dintre ei este decedat dar ... (vezi toată discuția)