avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire intarziata din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire intarziata din concediu crestere copil

Buna seara.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta.
O salariata se intoarce din concediul crestere copil dupa 5 zile de la data cand copilul implineste 2 ani si depune o cerere de incetare a suspendarii.
Concret, copilul implineste 2 ani in data de 4 ale lunii, fiind zi lucratoare.
Salariata face cerere de incetare cu data de 9, respectiv sa vina la lucru in data de 10.
Cum se procedeaza ca si angajator?
Ce repercursiuni poate avea salariata?
Mentionez ca angajatorul doreste sa o ajute.
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
okdaniok, utilizator
Cel mai recent răspuns: okdaniok , utilizator 14:09, 9 Iulie 2018
In acest caz:
1. trebuie refacuta cererea de incetare a suspendarii c,i.m. ... intrucat data incetarii este 4 si nu 9.
2. salariata pentru perioada 5 -9, fie isi face cerere de CFP , fie de CO

sau

angajatorul constata incetarea suspendarii cu data de 4 si o ponteaza nemotivata pe salariata in perioada 5 - 9, urmand a decide sau nu cercetarea disciplinara a acesteia.
Va multumesc mult pt. ca tot dv. stimate dle Cornel Vasile ati sarit in ajutorul nostru.
Va rog mult sa-mi confirmati daca am gandit bine, avand in vedere ca administratorul vrea sa o ajute.
Ne-am gandit astfel:
1.Reface cererea de incetare suspendare cim, cu data de 4, cand implineste copilul 2 ani, si inceperea lucrului in data de 5.
2.Transmitem inregistrarea deciziei de incetare suspendare cu data de 4.07 in revisal.
Asta, in conditia in care se poate transmite in revisal decizia de incetare suspendare cu data de azi 9.07 fara a avea probleme cu ITM-ul.
Ce spuneti?
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
okdaniok, utilizator
Este corect cum v-ati gandit .
In consecinta, azi 09.07, transmitem revisal incetarea de suspendare cu data de 4.07.
Iar pt perioada 5-9 face cerere de concediu. In data de 10.07 vine la lucru.
Fara ca sa apara probleme la ITM.
Apoi pt a transmite revisal, am la dispozitie 20 zile lucratoare pt act aditional de marire salar brut cu data venirii la lucru respectiv 10.07.
Este in regula asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim cu acordul partilor dupa suspendare crestere copil 2 ani talia talia Buna ziua, In data de 5 decembrie ar trebui sa vina la lucru o angajata, copilul implineste 2 ani in data de 2 decembrie, dar doreste incetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa concediu crestere copil anymaryh anymaryh Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o salariata caruia ii inceteaza ccc in data de 3 martie 2012, incepand cu 4 martie ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dupa expirare concediu crestere copil atlassport atlassport In data 20.02.2013 a intrat o angajata in concediu de crestere copil pentru 2 ani.(CIM a fost suspendat) Acum vreau sa incetez CIM, nu se mai intoarce la ... (vezi toată discuția)