avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata vânzare apartament prin prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata vânzare apartament prin prima casa

Bună seara

Soția mea este proprietar al unui apartament pe care îl vinde prin prima casă. Se poate să dea ca și cont contul meu? Agenția imobiliară zice că nu dar nu știe cine zice nu: ori banca ori notarul.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:15, 9 Iulie 2018
1. Obligatia cumparatorului de achitare a pretului vanzarii se executa fata de vanzator.
Un contract de vanzare cumparare are 2 parti: vanzator si cumparator.
Vanzatorul transmite bunul si il preda.
Cumparatorul achita pretul. Restul, sunt terti fata de contract. De ce sa amesteci o persoana care nu e parte in act?
In cuprinsul contractului de vanzare cumparare, se va mentiona declaratia vanzatorului ca a primit integral pretul si se va atasa la documentatie o copie dupa ordinul de plata/foaia de varsamant.
Or, daca pretul este achitat in contul dvs, cum ar putea vanzatorul sa declare ca a primit pretul, cand....nu l-a primit?
Daca maine dati divort, vine sotia dvs la cumparator sa mai ceara o data pretul vanzarii, pe motivul "mi-ai achitat mie ceva?Eu n-am primit nimic"
Sau poate va suparati dvs maine pe sotie si nu-i mai restituiti banii.
2. Potrivit art.340 lit.g din Codul civil "Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ: g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora;"
Deci suma respectiva este bunul propriu al sotiei.
Daca in viitor veti cumpara un alt imobil, si plata se va face din contul dvs, cum ar mai putea sotia sa dovedeasca faptul ca banii provin din vanzarea unui bun propriu, astfel incat si imobilul nou dobandit sa fie propriu?
3. Acest "poate sa scrie in locul meu/pot sa dau contul meu/pot sa fac eu X, in locul lui/pot sa vin eu, ca sa nu mai vina X", este cauzator de muuulte probleme, discutii interpretabile, scandaluri si declaratii ulterioare pe proprie raspundere ca de fapt, s-a intamplat..., ca sa vezi ..., ca o fi, ca o pati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare notiune ''bun propriu'' elenaref elenaref poate sa-mi spuna cineva daca de art.340 CC lit.g,notarul tine cont la deschiderea unei succesiuni?va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
apartament dobândit înaintea căsătoriei. o convenție matrimonială mă ajută să nu-i pierd valoarea dacă îl voi vinde și vom cumpăra altul, după căsătorie? Nustiucine Nustiucine Salutare. As dori sa stiu raspunsul la cateva intrebari legate de conventia matrimoniala deoarece anul acesta ma voi casatori. Momentan am un apartament pe ... (vezi toată discuția)