avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... FACTURA AVOCAT GERMANIA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

FACTURA AVOCAT GERMANIA

Buna ziua,
Am transmis un email unei case de avocatura din Germania cu rugamintea daca ne pot ajuta in contestarea unei amezi. Au trimis 2 adrese prin care solicitau mai multe relatii la care nu le-am raspuns. Acum am primit o factura de 132 de euro. Nu a fost incheiat contract prestari sevicii. Factura trebuie platita in 30 de zile daca se depaseste termenul se aplica penalitati!! Ma puteti ajuta cu un temei de drept pentru a putea refuza plata acestei facturi?
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
ACEA, utilizator
Cel mai recent răspuns: ACEA , utilizator 09:05, 20 Iulie 2018
Pt a afla un temei de drept va adresati unui av german care va factura si acesta la randul lui.Cum credeti dvs ca un av poate cumoaste legislatia din Uk,Germania sau Mozambic.Fiecare tara isi are propria legislatie.Daca nu vreti sa fiti executata silit achitati factura respectiva. Acolo nu merge cu tepele clientilor care inteleg sa isi pacaleasca avocatii.
Regret ca mesajul meu nu a fost inteles. Practic am trimis un singur email prin care incercam o negociere contractuala, negociere care nu s-a finalizat.
Este posibul ca societatea respectiva sa fi facturat timpul necesar studierii spetei dvs precum si timpul alocat redactarii corespondentei cu dvs etc.Care este practica societatilor de av din Germania precum si legislatia care reglementeaza profesia de av este greu de precizat de cineva care nu profeseaza in sistemul respectiv de drept.
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Onorariile avocatilor din Germania sunt reglementate prin Legea privind remunerarea avocatilor. Acest act normativ are anexe pe baza carora pot fi calculate onorariile avocatilor.

Intrucat regulamentul forumului nu imi permite nu voi posta link extern.

Suma de 132 euro in acest act normativ este o taxa de procedura, preliminara.

Sper sa va fie de folos informatiile.

Alte discuții în legătură

Bună dimineața, un avocat în bucurești pentru legislație ... Alexandruanton02@gmail.com Alexandruanton02@gmail.com Bună dimineața, un avocat în București pentru legislație internaționala legata de un divorț pronunțat în România, și pensie alimentara în avans în ... (vezi toată discuția)
Drept penal - furt in germania cu recuperare prejudiciu Rusu Florentin Rusu Florentin Buna ziua ! In urma cu vreo 2 saptamani am facut o greseala mare. Ma aflam pe teritoriul Germaniei impreuna cu un coleg de munca, am coborat la un bar iar dupa ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat elicrist elicrist buna ziua, exista o grila in ceea ce inseamna onorariu avocat sau acesta poate sa-ti ceara cat vrea in functie de suma sau "greutatea" spetei ar putea sa-mi ... (vezi toată discuția)