Un cetatean german care are o firma cu care vinde pe Amazon, mi-a cerut sa ii fac poze la mai multe produse. Mi-a trimis prin curier o cutie cu produse, fara sa ma intrebe cat costa, daca i le fac, cat dureaza etc. Pentru ca a aflat de mine printr-o cunostiinta comuna si pentru ca eram la inceput in activitatea asta nu am facut un contract de la inceput (cum ar fi trebuit).
I-am facut pozele si pe masura ce i le faceam i le trimiteam pe un grup pe care l-a creat el, intr-o aplicatie. I-am facut tot ce a cerut, a fost multumit. Cand sa discutam de plata, a inceput sa para iritat, vroia un pret tot mai mic etc. I-am mai lasat din pret si pana la urma am stabilit o suma finala cu care a fost de acord. Eu lucram cu contracte de drepturi de autor, dar el nu stia de asa ceva si nu a fost de acord, spunandu-mi ca vrea factura. N-am avut de ales si mi-am infiintat un PFA. Asta a mai durat cateva luni.
Dupa ce mi-am facut PFA, i-am trimis un contract si o factura. Iar s-a comportat ciudat, a zis ca el nu semneaza contractul asta, l-am rugat sa il citeasca si sa imi spuna ce nu ii convine, mi-a cerut sa ii trimit arhiva cu poze. Nu imi mai raspundea la emailuri, asa ca n-am avut ce face si i-am trimis-o. Oricum pozele i le trimisesem si inainte, in aplicatia pe care comunicam. Acum vad ca m-a sters din grupul din acea aplicatie si nu imi mai raspunde la emailuri.
E ceva ce pot sa fac? Sa il reclam undeva, la Camera de Comert, sau altundeva? E vorba de 1600 euro.
Am e-mail-ul cu invitatia pe care mi-a trimis-o sa intru in grupul de pe aplicatia prin care comunicam.
Am email-urile din care reiese ca i-am facut pozele, a fost de acord cu suma ceruta si mi-a cerut sa ii trimit arhiva cu pozele.
Produsele lui au ramas la mine (sunt niste produse foarte ieftine).
Va puteți considera, ,,botezat"nici nu ați început activitatea și ați luat prima teapa.In lipsa unui contract și cu un cetățean străin șansele sunt mici. Cunoașteți,numele,domiciliul dacă are o societate pt a îl putea reclama undeva in Germania?..Camera de Comerț romana -germana sau CCIR nu au atribuții privind sesizări.iar un proces în Germania va costa mai mult decât cei o mie și ceva de euro..
Am datele firmei, nr. de telefon, email. Da, stiu ca un proces nu merita. Ma intrebam doar daca exista vreun mijloc de presiune, de afectare a reputatiei, sau ceva asemanator.
Puteți formula o notificare prin av,tradusa și comunicata prin posta și sau mail,pt sesizări în Germania urmăriți discuții pe forumuri cu cetățeni romani,o consultație la un av german costa câteva sute de euro.Nu sunt specializat în penal dar vad șanse o cu plângerea penala ...
L.E Am vrut sa spun ca nu vad șanse cu.o plângere penala.Vajnicii noștri polițiști nu știu cum sa nu se încarce cu lucrări, cu atât mai greu de crezut ca vor face demersuri pt identificarea unui cetățean străin..
Proba: e mail
Costica33
Un individ a facut prin email calomnie la adresa mea. Acest e mail a fost trimis unui grup din care si eu fac parte, grup de 30 de persoane.
Acest individ ma ... (vezi toată discuția)