avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj + PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj + PFA

Buna ziua

Logodnicul meu a intrat in somaj anul acesta si dupa cateva luni si-a infiintat intreprindere individuala cu impozitarea pe baza de norma de venit. Venitul lui real depaseste norma de venit, dar din punct de vedere al impozitarii este in regula pana cand isi plateste la zi impozitul aferent normei de venit stabilit de consiliul local pentru codul CAEN respectiv. Intrebarea mea este daca el mai este indreptatit sa primeasca si somaj daca venitul lui real (care depaseste norma de venit declarata) depaseste indemnizatia de somaj, pe care il incaseaza sau se ia in considerare venitul declarat pe baza normei de venit? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: COSMIN GEORGE ROMAN , Evaluator 11:27, 4 Noiembrie 2009
Nu primeste somaj atata timp cat realizeaza venituri din activitati independente.
Cel putin asa mi s-a spus mie de la finante acum doi ani cand ma aflam itr-o situatie similara.
Numai bine.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
COSMIN GEORGE ROMAN, Evaluator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar-intreprindere individuala myval76 myval76 Buna ziua! in primul rand doresc sa multumesc anticipat pentru raspunsurile pe care le voi primi. Sunt pensionar si doresc sa infiintez o ... (vezi toată discuția)
Pfa sau i.i. activitatea consultanta baga baga Buna ziua. va rog sa ma lamuriti, pot inregistra un PFA sau I.I. cu activitatea de consultanta in afaceri (CAEN 7022, sau similar) dar care sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Diferente intre norma venit si sistem real la pfa iricris iricris intrucat am un pfa nou cu obiect de activ.inchiriere biciclete pt.divertisment si urmeaza sa depun declaratiile la finante , nu stiu ce sa aleg, impozitare pe ... (vezi toată discuția)