Pot depune contestatie la la examen auto proba practica efectuata azi.dupa 30 min de condus mi-a bifat mai multe greseli ptinte care si ca am depasit neregulamentar, cera ce nu am facut mergand mult mai incet decat toti participantii in trafic.(scazandu-mi)3 puncte si pt asta.
viorel55
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Tati, daca politistul te simte nesigur te pica indiferent daca ai calcat linia continua sau nu. El cand merge cu tine, trebuie sa se simta in deplina siguranta. Toate miscarile tale trebuie sa fie "rotunde" si nimic sa nu fie "sacadat". Folosete cu tupeu claxonul scurt, cand treci pe langa treceri de pietoni sau in intersectii aglomerate. . Nu-ti va zice nimeni nimic. Daca incrucisezi mainile pe volan la curbe, te pica. Daca ai pus o frana brusca la o trecere de pietoni, sa-i sara chipiul din cap, te pica. Daca semnalizezi si nu te asiguri cu privirea si oglinda, te pica. Daca astepti 20 minute la o trecere de pietoni in ideea ca mai iese unul din bloc, te pica. Daca cand te asiguri, nu intorci si capul si te bazezi numai pe oglinzi te pica. Daca mergi cu 10 km/h iar te pica pentru ca este primul semn de nesiguranta. La fel daca tremuri sau te schimbi la fata. Nu este nimic personal. Te ajuta sa traiesti mai mult. Mai ia niste ore de condus cu un alt instructor care sa-ti explice aceste secrete nescrise nicaieri. Fa o saptamana exercitii in poligon, parcari, semnalizari, viraje... etc. Sa nu cumva sa iesi pe drum public fara carnet. Inainte de examen, dormi bine si ia o pastila de "Extraveral" daca te sti emotiv. Lasa contestatia ca nu rezolvi nimic. Bafta si curaj !!
frate uite alt caz , unde ai putea sa ma ajuti tot cu un sfat sa fac sau sa nu , eu am avut tot traseul de 30 de min , o singura oprire de motor , cum 100 de metri inainte sa ma opreasca pe dreapta sa imi dea raspunsul , am dat de o trecere de pietoni , in care in fata si in spatele trecerii de pietoni , e parcare, nu ai vizibilitate nici macar la sfertul treceri , apoi pe trotuar ,, cand eram cu botul masinii pe acea linie alba unde regulamentar trebuia sa opresc , atunci l am vazut pe individ coborand dupa trotuar , am incercat sa pun frana cat sa nu il dau nici pe politist cu capul de bord , nici sa nu ii ofer prioritate pietonului , ideea e ca mie masina mi a incetinit inspre oprit aveam sa zic 5km/h , in jumatea treceri , eu cand am vazut asa pe moment am dat drumul la frana sa se scurga masina , si ma picat pe neacordare de prioritate , crezi ca as rezolva ceva cu o contestatie , multa lume imi spune ca nu a vrut sa imi dea permisu , iar la sf pana sa ma dau jos , mi a spus in felul urmator " imi place de tine cum conduci , imi place ca esti sigur pe tine si stii sa apreciezi traficul , dar din pacate esti respins " .
Cu contestatia nu rezolvi nimic. Daca ai citit inainte ti-am spus ca daca vezi persoane pe trotuar, in apropierea treceri de pietoni, sa claxonezi scurt de maniera la care acei oameni sa se uite la tine si sa inteleaga ca intentionezi sa treci. Ai avut ghinionul sa dai de un nehotarat pe trecere, fix la examen. Totdeauna trebuie sa anticipezi ce-o sa faca ala de pe trotuar. Daca vezi copii alergand pe trotuar, reduci si dai claxson, daca vezi doua persoane stand de vb pe trotuar in dreptul treceri de pietoni deasemenea reduci si dai claxon, intri in depasire, dai claxon....s.a.m.d. Nu e un capat de tara ca ai picat examenul, te pregatesti si mai dai odata. Sa ti minte deasemenea ca oprirea de motor se sanctioneaza. Politistul pune problema asa "daca era o trecere la nivel cu calea ferata fara bariere si tu ai 4 pasageri in masina ?!" . I-ai omorat pe toti ? Vezi tu ? Toate au cate o explicatie.
Cum poti sa spui si inca sa repeti ca trebuie sa claxonezi scurt la trecerile de pietoni?! Din 1961 claxonatul este interzis in localitati. Ce ar fi daca toti am claxona ca si tine? Claxonatul este o exceptie si se poate face la un pericol iminent.
Dati o interpretare extensiva a legii. Da ! exista felurite moduri de a utiliza clacsonul. Pentru clacsonul scurt, avertizor nu te sanctioneaza nimeni. Daca te apuci sa clacsonezi ca nebunul, lung, strident si airea in tranvai, precum cocalarii, desigur meriti sa fi sanctionat. Mai mult, un clacson strident, atunci cand nu trebuie, poate determina un sofer mai emotiv sa provoace un accident. Va rog sa sesizati nuantele. In plus, mai bine iei o amenda dela un politist silitor, decat sa te trezesti implicat intro nenorocire.