avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Parat persoana bolnava psihic
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Parat persoana bolnava psihic

Buna ziua!
Doresc sa deschid un proces impotriva unei persoane bolnave psihic, care am inteles ca nu a fost pusa sub interdictie, dar are un curator. Poate fi parte in proces? Cum procedez?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 18:17, 9 Iulie 2018
Formulati o cerere de chemare in judecata, persoana chemata in judecata fiind reprezentata de catre curatorul pe care Dvs il cunoasteti....
Bună ziua!
Formulați cererea în contradictoriu cu acesta, cu indicarea datelor curatorului.
Cu stimă!
Ma puteti ajuta si cu ceva lege in acest sens, va rog? Eu am citit ca doar interzisul judecatoresc nu are capacitate de exercitiu.
Multumesc pentru ajutor
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
12Alex34, utilizator
Ma puteti ajuta si cu ceva lege in acest sens, va rog? Eu am citit ca doar interzisul judecatoresc nu are capacitate de exercitiu.
Multumesc pentru ajutor
Curatela își află reglementarea în art 178 și urm Cod Civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de interdictie judecatoreasca OlteanuCoca OlteanuCoca Familia doreste sa obtina o interdictie judecatoreasca pentru un membru al familiei care sufera de schizofrenie paranoida si care a dat in judecata citeva ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren 2 coproprietari, din care unul bolnav de alzheimer elenagabi elenagabi Buna ziua. Tatal meu detine, impreuna cu sora sa, cateva hectare de padure in judetul Arges. Deoarece primaria locala intarzia acordarea titlului de ... (vezi toată discuția)
Curatela parinte bolnav dementa senila Broker_star Broker_star Buna ziua, Am o rugaminte fierbinte catre Dumneavoastra, sa ma indrumati sa obtin curatela mamei mele bolnava de dementa senila si nevazatoare, ambele ... (vezi toată discuția)