Am o agentie imobiliara nou-nouta si vreau sa incep activitatea pe ea. Dar inainte de asta, incerc sa ma pun la puct cu tot ce trebuie. Ma puteti ajuta cu o lista de legi, ordonante, hotarari si mai stiu eu ce, ale diverselor organe ale statului de unde sa reiasa tot ce trebuie sa fac, pentru ca ulterior aceleasi organe sus-mentionate sa nu ma penalizeze. Cand spun tot, vreau sa spun de la trusa medicala si extinctor, la chestiile alea care trebuie afisate in birou si la legea spalarii banilor. Stiu ca e f.vast, dar din pacate nu stiu nici unde si mai ales CE sa intreb sau sa caut. Va multumesc.
Eu zic intr-o prima faza, sa va luati un colaborator jurist cu experienta, de care sigur veti avea nevoie si un contabil deasemenea care sa cunoasca spetza. Luati-i eventual cu trusa medicala si extintor in dotare. Daca o sa stati pe langa ei, o sa aflati si taina imobiliarelor. Chiar daca s-ar gasi cineva sa va povesteasca aici ce si cum, ar fi dat afara de pe site, pentru ca ar trebuii sa scrie o zi si-o noapte, iar dumneavoastra nu veti intelege nimic, pentru ca teoria fara practica.......
Problema este ca atat avocatii cat si contabilii raspund la intrebari punctuale. Pai, daca stiu intrebarea, pot gasi si singura raspunsul... Eu nu ma gandeam sa-mi povesteasca cineva ce si cum, ci mai degraba sa-mi indice ce ar trebui sa citesc, ca sa aflu ce si cum. O lista cu acte normative emise de diferite organe si de unde sa pot gasi ce ma intereseaza.
Bunicu spunea, ca cel mai important lucru pe care l-a invatat la facultate a fost, sa stie unde sa caute raspunsuri. Asta este si intrebarea mea: unde sa caut?
Nicaieri altundeva decat in Codul Fiscal, acel document calauzitor al capitalismului, care se schimba odata pe saptamana, de maniera la care, nici creatorul lui nu mai stie ce e acolo. Importanta nu este lecturarea unor legi ci interpretarea acestora, interactiunea cu alte legi si dispozitii si multe altele . De aceea v-am indicat sa cautati un jurist bun, pe care cu atentie, puteti sa-l gasiti si pe aici. Imi imaginez ca sunteti tanara si aveti senzatia ca le rezolvati singura pe toate. Nu o sa fie asa. Activitatile in imobiliare, sunt pline de "neprevazut" si fiecare miscare facuta dupa ureche, poate costa bani, iar uneori, poate insemna si sfarsitul. . E parerea mea.