Buna ziua, in momentul nașterii celui de-al2lea copil, primul copil avea 1 an și 4 luni, fiind in concediu de creștere copil și primind indemnizație , am mers la asistenta socială sa depun dosarul pentru indemnizația celui de al2lea și răspunsul a fost ca nu pot primi 2 indemnizații , sa merg cu prima pana împlinește copilul 1 an și 10 luni și atunci sa depun dosarul pentru indemnizația celui de-al 2, este normal? Cel de-al 2lea are deja 5 luni, mai pot rezolva ceva cu aceste luni pierdute ? Deoarece am auzit ca in alte județe se primesc pentru ambii copii, mie fiindu-mi acceptat doar dosarul pentru alocația celui de-al 2lea...sunt din Focsani, Jud Vrancea
Pe perioada suprapunerii, cuantumul indemnizației lunare se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.
Prin urmare, cei de la Asistenta Sociala v-au indus in eroare.
Mergeti la AJPIS - Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, nu la Asistenta Sociala, si intrebati ce mai puteti face.
Al doilea icc
Madaaa
Buna seara,
Am nascut pe 23 martie 2020 primul copil, de atunci fiind in ICC iar pe 21 decembrie 2021 am nascut al 2lea copil.
Cand ar trebui sa depun ... (vezi toată discuția)