avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit prima casa an 2009
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit prima casa an 2009

buna ziua

In decembrie 2009 am luat un credit de 47500eur de la brd pt achiziția unui apartament prin programul prima casa pe 30 ani.acum câțiva ani știu ca s-a anulat un asa numit comision de administrare (nu știu dacă acesta e numele corect si complet ) ; însa nu știu dacă în cazul meu care ar fi acesta. în contractul de credit am găsit următoarele informații pentru comisioane :
-comision lunar de gestionare a creditului , la data prezentei : 0.1 % din soldul creditului.
-comision lunar de gestionare a contului curent , la data prezentei : 0.7Eur.
- comision anual la fondul de garantare : 0.37% din sold.

in extras de cont apar următoarele info :
-Comision gestiune pachet; valoare 1.9 EUR pt iuni e2018.
-Comision administrare credit; valoare 38 EUR pt iunie 2018

intre timp am aflat ca acel comision nu se mai percepe și as fi interesat dacă în cazul meu as putea face ceva; și dacă acel comision este abuziv.
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2018
peterpan17, utilizator
Buna ziua,

Prima problema pe care am sesizat-o, e ca v-au fost percepute doua comisioane de gestionare, comisionul de gestionare credit si comisionul de gestionare cont curent. Practic platiti/ ati platit de doua ori acelasi serviciu.

Al doilea aspect, e ca in extrasul de cont apare un comision, comisionul de administrare credit, care, din cate am inteles, nu a fost inclus in contractul initial. Aici e o discutie mai ampla si e legata de modificarea legislatiei consumatorilor, prin implementarea OUG 50/2010.

Practic, in functie de datele specifice (daca a intervenit semnarea unui act aditional intre timp), se poate solicita si obtine constatarea caracterului abuziv atat al comisionului de gestionare, care a fost perceput de doua ori, cat si a comisionului de administrare, acesta nefiind adus la cunostinta dumneavoastra la momentul semnarii contractului.

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de administrare credit prima casa cos1979 cos1979 Am un credit Prima Casa contractat in 2009. Conform OUG nr. 50/2010 art. 36 « (1) Pentru creditul acordat, creditorul poate percepe numai: comision de ... (vezi toată discuția)
Comision lunar de gestionare credit prima casa djv0da djv0da Buna ziua, Am un credit Prima Casa la, obtinut in 26.11.2009. Stiu ca OUG 50/2010 a intrat in vigoare dupa aceasta data si v-as ruga sa imi spuneti daca mai ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont credit banca romaneasca dutzu dutzu Buna ziua, In data de 07.11.2007 am contractat un credit ipotecar in valoare de 55200 Chf la Banca Romaneasca. La momentul respectiv mi s-au oprit 552 chf ... (vezi toată discuția)