In decembrie 2009 am luat un credit de 47500eur de la brd pt achiziția unui apartament prin programul prima casa pe 30 ani.acum câțiva ani știu ca s-a anulat un asa numit comision de administrare (nu știu dacă acesta e numele corect si complet ) ; însa nu știu dacă în cazul meu care ar fi acesta. în contractul de credit am găsit următoarele informații pentru comisioane :
-comision lunar de gestionare a creditului , la data prezentei : 0.1 % din soldul creditului.
-comision lunar de gestionare a contului curent , la data prezentei : 0.7Eur.
- comision anual la fondul de garantare : 0.37% din sold.
in extras de cont apar următoarele info :
-Comision gestiune pachet; valoare 1.9 EUR pt iuni e2018.
-Comision administrare credit; valoare 38 EUR pt iunie 2018
intre timp am aflat ca acel comision nu se mai percepe și as fi interesat dacă în cazul meu as putea face ceva; și dacă acel comision este abuziv.
Prima problema pe care am sesizat-o, e ca v-au fost percepute doua comisioane de gestionare, comisionul de gestionare credit si comisionul de gestionare cont curent. Practic platiti/ ati platit de doua ori acelasi serviciu.
Al doilea aspect, e ca in extrasul de cont apare un comision, comisionul de administrare credit, care, din cate am inteles, nu a fost inclus in contractul initial. Aici e o discutie mai ampla si e legata de modificarea legislatiei consumatorilor, prin implementarea OUG 50/2010.
Practic, in functie de datele specifice (daca a intervenit semnarea unui act aditional intre timp), se poate solicita si obtine constatarea caracterului abuziv atat al comisionului de gestionare, care a fost perceput de doua ori, cat si a comisionului de administrare, acesta nefiind adus la cunostinta dumneavoastra la momentul semnarii contractului.