avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum îi pot obliga pe cei de la Cadastru să vină la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum îi pot obliga pe cei de la Cadastru să vină la fața locului pentru a evalua corect o situație?

socrul meu detine o garsoniera mostenita (cu acte de mostenitor valabile) ce nu o poate vinde ,intru-cat cei de la cadastru nu recunosc proprietatea lui. de fapt ei au intocmit acte altor proprietari ce au vandut desi ei au vandut o0 garsoniera de la scara alaturata. dar adresa e a socrului meu in acte. e o situatie f bizara pt ca la adresa socrului meu sunt 2 proprietari de la scara alaturata , care de fapt au in proprietate alte 2 garsoniere separate....nu de fapt a socrului....e cam complicata faza...ei ar putea rezolva faza venind la fata locolui...dar nu vin.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: virgil1950 , utilizator 20:08, 15 Iulie 2018
Daca ar fi asa de usor pe cat credeti sau insinuati Dvs, nu v-ar refuza cei de la cadastru, cu precizarea ca, nu le puteti impune Dvs modalitatea de solutionare ....
ideea e ca ei au facut acte la vecinii alaturati ,de la sc b, si mie care am adresa exacta nu imi da voie sa vand..... adica nu exista o ingradire de proprietate? eu nu pot vinde pt ca ei au gresit?
si eu nu am impus nimic, am cerut doar sa vina la fata locului sa vada greseala ,pt a gasi o solutie ....dar ei nu se misca....doar spun ca proprietatea mea nu existat...ca primul venit e primul servit la documentare,nu conteaza cine are dreptate!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca astfel de probleme se rezolva pe baza actelor, cu cereri de chemare in judecata, si altele nu in urma unei "vizite" in urma careia sa fie constatata situatia la fata locului.....
Buna ziua.
Intr-o situatie relativ similara( o gresala in actul de proprietate) eu am obtinut de la asociatia de proprietari o adeverinta prin care spun care este situatia de fapt si cu ea am mers la cei care au gresit ( OCLPP-ul de pe vremuri). La vanzare este obligatoriu sa aveti cadastru. Platiti unei firme sa va faca si acolo este nevoie de hartia cu modificarea facuta. Desigur ca undeva este o gresala in acte( la mine era trecuta gresit scara)

Alte discuții în legătură

Buna seara îmi cer scuze că deranjez am nevoie de câteva îndrumări ... Nyk06 Nyk06 Buna seara îmi cer scuze că deranjez am nevoie de câteva îndrumări și un mic ajutor , am cumpărat o garsoniere cat de curând. și în acte existe unele ... (vezi toată discuția)
Nume gresit in extras c.f. goroon goroon ...buna ziua * In extrasul c.f. numele bunicului de la care am mostenit casa apare trecut gresit , in sensul ca doua litere sunt trecute eronat fata de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor, ma numesc nicola alexandru, ieri am cumparat ... Nicola Alexandru Nicola Alexandru Buna ziua tuturor, ma numesc Nicola Alexandru, ieri am cumparat un apartament, s-a facut contractul de vanzare cumparare si cand am ajuns acasa am observat ca ... (vezi toată discuția)