avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua tuturor, ma numesc Nicola Alexandru, ieri am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua tuturor, ma numesc Nicola Alexandru, ieri am cumparat ...

Buna ziua tuturor, ma numesc Nicola Alexandru, ieri am cumparat un apartament, s-a facut contractul de vanzare cumparare si cand am ajuns acasa am observat ca adresa apartamentului este gresita, este gresit numarul blocului si scara, in contract scrie nr blocului 182/C si scara B in loc de nr blocului 182 si scara B , ce se poate face in aceasta privinta ?
Cel mai recent răspuns: Nicola Alexandru , utilizator 20:38, 7 Octombrie 2021
Buna ziua,

Vă duceți înapoi la notarul care a autentificat actul și solicitați să îndrepte eroarea materială pe care ați menționat-o.

Va emite o încheiere de îndreptare a erorii materiale care se anexează contractului de vânzare.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
Am sunat azi la biroul de notariat si ei mi-au zis ca contractul lau facut dupa extrasul de la cartea funciara, de acolo au copiat datele, sa fie problema si acolo ?
In documentatia cadastrala a imobilului, pe care ati primit-o odata cu contractul, ce adresa este prevazuta?
Nu am primit asa ceva, doar contractul de vanzare-cumparare , am primit doar o copie dupa certificatul de performanta energetica deoarece originalul il voi avea pe luni sau marti, asa mi-au zis, si in certificatul energetic tot aceeasi greseala este .
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2021
Nicola Alexandru, utilizator
Chiar daca ati cumparat de la un dezvoltator (fiindca nu ati precizat daca sunteti/nu primul proprietar), numarul corect al blocului trebuia luat din actele anterioare intocmite de către acesta fiindca in baza lor s-a realizat inscrierea in cartea funciara.
In cuprinsul contractului de vanzare trebuie sa existe un paragraf care cuprinde istoricul modului de dobandire a proprietatii, iar printre acele acte enumerate se afla cele care ar fi trebuit sa fie avute in vedere de catre notar.

Alte discuții în legătură

Vanzare spatiu comun din bloc. florian575 florian575 Va rog sa- mi dati un sfat despre pasii pe care trebuie sa- i urmez pentru a cumpara uscatoria de deasupra apartamentului meu. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Bună ziua! am cumpărat o garsoniera cu contract de vânzare ... anemona1 anemona1 Bună ziua! Am cumpărat o garsoniera cu contract de vânzare la notar după mai bine de o luna revin la notariat după extrasul de carte funciară, acte ce se ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)