avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Desbaterea mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Desbaterea mosteniri

Buna ziua...
Intrebarea mea este
Parinti nostri au decedad ,mama acum doi ani si tatal anul acesta in ianuarie
Sintem 7 frati si doi nepoti urmasi
Nu avem posibilitatea sa o rezolvam in notar,finca majoritatea sintem plecati in strainatate si este foarte greu sa primim procura de la toti
Avem toate documentele - buletin,certificat de la toate persoanele care are dreptul la mostenire
Intentia noastra este sa mergem in judecatorie si sa ne faca parti egale la toti...nu vrem sa dam pe nimeni in judecata (fara pirit)
Sa nu primeasca nimeni lotul...sa fie impartita doar in parti egale
Exista vro posibilitate sa facem aceasta procedura in judecatorie
Avocata care i-am facut intrebarea imi spune ca obligatoriu trebuie sa existe un pirit si un executor
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 09:14, 11 Iulie 2018
Pe cale judiciară va exista reclamant/reclamanți și pârât/pârâți
Dacă nu aveți posibilitatea de a merge la notar, în instanță lucrurile se pot complica ..
.
Va multumesc pentru raspuns
De ce se pot complica in instanta?
Care este procedura
Pentru ca s-ar putea ca instanta sa constate ca imposibila impartirea in cote egale pentru toti. Mai mult de atat, va fi o problema in ceea ce priveste indeplinirea procedurii de citare....precum si alte aspecte .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii Libertad Libertad Buna ziua...intrebarea mea este Mama a murit acum doi ani,tatal anul acesta in ianuarie Sintem 8 frati ,din care unul decedad cu doi mostenitori Toti sintem ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca NICULIN NICULIN Buna ziua! S-a dezbatut mostenirea unui teren arabil prin notariat, dar pentru iesirea din indiviziune s-a deschis proces la judecatorie. Motivul : nu sunt ... (vezi toată discuția)
Tergiversare proces cit timp instanta (judecatoria) poate invoca ... VONPAUL006 VONPAUL006 Lipsa Procedura Cit timp Instanta (Judecatoria) poate invoca lipsa de procedura pentru ca piritul nu vrea sa primeasca citatia? Piritul imi ... (vezi toată discuția)