avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea mostenirii

Buna ziua...intrebarea mea este
Mama a murit acum doi ani,tatal anul acesta in ianuarie
Sintem 8 frati ,din care unul decedad cu doi mostenitori
Toti sintem de acord cu acceptarea mosteniri si vinzarea casei si terenului
Majoritatea dintre noi sintem plecati in strainatate
In ce modalitatea putem face mai repede si usor desbaterea mosteniri
O sora dea noastra a mers la avocat si ne a cerut documentele noastre,in instanta pentru a ne reprezenta pentru impartirea mosteniri,neinformindune pe nici unul dintre noi,ca ia are intentia sa ramina cu casa( lotul ) si ca noi renuntam in favoarea ei cu dreptul de a primi ceva bani in schimb,cit specifica executorul
Cum putem anula aceasta autorizatie care iam dato la avocata ei,fiind inca in proces ...inca nu sa stabilit primul termen
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Libertad , utilizator 22:27, 10 Iulie 2018
Buna ziua,
Puteati dezbate succesiunea simplu si rapid la notar, in cazul in care va intelegeti cu totii. Daca ti ales calea instantei, cititi contractul semnat cu avocata respectiva, vedeti daca este vreo clauza inserata legata de terenul respectiv!
Aveti posibilitatea sa solicitati avocatei rezilierea contractului de asistenta juridica, daca aveti temeri legate de intentiile viitoare ale acesteia de care nu ati fost informati initial si nici nu a fost prevazut nimic in contract.
Va multumesc pentru raspuns
La notar nu putem merge ca sintem multi si majoritatea plecati in strainatate
Vrem sa o facem prin judecatorie sa primim (sucesiunea) dar fara sa dam pe nimeni in judecata (fara pirit)
Sa nu primeasca nimeni lotul...sa fie impartita doar in parti egale
Exista vro posibilitate sa facem aceasta procedura in judecatorie

Va multumesc
Se poate face prin notariat cu ajutorul procurilor notariale, adica imputernicirea celor care sunt in tara de catre cei plecati sa ii reprezinte in fata notarului.
Prin instanta nu se poate fara parat! Trebuie ca unul/unii dintre mostenitori sa cheme in judecata pe ceilalti. Nu exista dosar de succesiune fara reclamanti si parati! Se stabilesc drepturi (cote) egale privind masa succesoara, daca nimeni nu contesta egalitatea si atat.
Exista si o taxa de timbru de 3% din valoarea masei succesorale care se plateste inainte estimat, in raport de valoarea impozabila.
Mult succes!
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desbaterea mosteniri Libertad Libertad Buna ziua... Intrebarea mea este Parinti nostri au decedad ,mama acum doi ani si tatal anul acesta in ianuarie Sintem 7 frati si doi nepoti urmasi Nu avem ... (vezi toată discuția)
Desbaterea mosteniri Libertad Libertad Buna ziua...intrebarea mea este Mama a murit acum doi ani,tatal anul acesta in ianuarie Sintem 8 frati ,din care unul decedad cu doi mostenitori Toti sintem ... (vezi toată discuția)
Mostenire"incurcata"..... soulraven soulraven buna ziua iata cum sta treaba...bunica mea a avut 3 copii .unul din ei fiind si mama mea.insa dupa ce ea a murit au aparut problemele legate de ... (vezi toată discuția)