avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Continut decizie incetare CIM cu art.65
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Continut decizie incetare CIM cu art.65

Buna ziua.
Revin cu o rugaminte.Daca v-oi avea ceva noroc poate v-oi primi si eu in cateva zile decizia de incetare a CIM,am mentionat de "noroc" deoarece reamintesc ca preavizul a fost pe perioada 14.09.2009-12.10.2009 si totusi am ajuns in 04.11.2009 fara a intra in posesia deciziei,adeverintei de somaj sau a CM.De asemenea,nici drepturile salariale nu mi-au fost acordate,atat pe septembrie bani ce trebuiau luati in 10 oct (ziua de lichidare a luni sept) si nici cei pe restul de zile din oct.sau pe CO neefectuat. Aceasta a fost facuta dar oficial inca nu am fost anuntata ca ar fi gata.Din surse sigure stiu c-am ce contine aceasta decizie si va rog sa-mi spune-ti si mie daca,avand in vedere ca este o concediere individuala cu art.65 alin.1,aceasta decizie ar trebui sa cuprinda in mod obligatoriu criteriile avute in vedere pentru stabilirea prioritatii la concediere daca cu aceeasi functie sunt incadrate mai multe persoane, si tot odata si lista posturilor vacante din unitate iar in lipsa acestor locuri libere dovada angajatorului a unei adrese catre ANOFM tinand cont de faptul ca relatiile de munca se bazeaza si pe principiul bunei credinte si a garantarii dreptului protectiei impotriva somajului?
La concedierile individuale cu art.65 alin.1 se tine cont obligatoriu si de prevederile art.65 alin 2 ?
Va mai rog sa-mi spuneti si mie la cate zile de CO ai dreptul pe perioada 01.01.2009-12.10.2009 in CIM fiind specificate 21 zile pe an?
Pe aceasta perioada am beneficiat de 13 zile si in urma unui calcul personal as mai avea de luat bani pe 4,5 zile.Intrebarea mea,daca calculul este corect,pe cate zile ar trebui sa mai primesc banii,4 sau 5 zile?Necompletarea unei zile intregi se calculeaza in favoarea salariatului sau a angajatorului iar pentru calcularea cuantumului cuvenit pentru o zi de CO se ia in calcul salariul din CIM,realizatul brut sau netul pe ultimele 3 luni aferente lunii de incetare a CIM?
Cum pentru alte decizii de concediere exista un termen de emitere al acestora,exista cumva si pentru decizia de concediere cu art.65 un astfel de termen?

Va multumesc mult si sper ca nu v-am suparat cu atatea nelamuriri.:sorry:

leonora
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
leonora, utilizator
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 15:22, 5 Noiembrie 2009
Normal ar fi trebuit sa primiti o decizie de incetare a contractului de munca, nu mai spun de carnetul de munca si adeverinta pt somaj.
In decizia de concediere ar putea fi trecute criteriile avute in vedere la selectionarea persoanei concediate.
In ceea ce priveste concediul ati avea dreptul la 16 zile, daca nu ati avut medical nemotivate, concediu fara plata.
Modalitatea de calcul pt CO este media ultimelor 3 luni anterioare acordarii concedioului, este la brut dar se opresc toate contributiile.
Stiu ca trebuia sa primesc decizia si toate celelalte de mult insa doresc sa stiu daca exista un termen legal de emitere a acestora ca obligatie cum exista de exemplu termen de emitere a deciziei de incetare a CIM cu art.61.Referitor la ce trebuie ca contina decizia ma intereseaza de asemenea ce anume trebuie sa contina "obligatoriu" pentru a nu se lovi de nulitate aceasta decizie.
Daca sunt specificate 21 de zile CO pe an atunci daca impartim nr.de zile la 12 luni ale anului ne-ar da o medie de 1,75zi / luna.Perioada din octombrie nu se pune la calcul?Pe cate luni ar trebui calculat concediul meu?
Mentionez ca nu am avut medical,concediu fara plata sau zile absente.

va multumesc

leonora
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
leonora, utilizator
Stiu ca este greu sa multumiti pe fiecare in parte dar va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.

multumesc

leonora
CO cuvenit 2009 01.01.209-12.10.2009 este de 16 zile din care efectuate 13,va mai raman 3 zile ce trebuiesc compensate.

ian-sep=9 luni
oct=8 zile lucrate/22=0.36
-------------------------
21 total zile CO/12 luni *(9+0.36)=16 zile

Ceea ce nu inteleg eu este de unde stiti de desfacere CIM si preaviz daca nu ati semnat de luare la cunostinta si nu vi s-a inmanat o decizie?
Care este temeiul de drept al incetarii ? art.61 sau art.65 ? ... intrucat sunt termen diferite de emitere a deciziilor in acest caz.

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale si decizie incheere cim ( pana la d-zeu te mananca sfintii?) leonora leonora Buna seara Va rog sa scuzatii insistenta dar nu stiu cum mai pot proceda sau ce mai pot face. Ultima zi de preaviz a fost pe 12.0ct.incheiat cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie......? leonora leonora Incepand cu luna aprilie 2008 mi sa schimbat domeniul de activitate la firma la care eram si am fost pusa sa ma ocup de salariati(pontaje,calcul ... (vezi toată discuția)
Micsorarea salariului de incadrare in timpul preavizului....?este legal? leonora leonora Buna ziua. Este legala micsorarea salariului de incadrare in perioada in care salariatul se afla in preaviz urmand a se incheia CIM cu art.65.alin.1? ... (vezi toată discuția)