avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act de donatie.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act de donatie.

Buna ziua,
Pentru anularea unui act de donatie intre tata si fiu, act notarial incheiat intre cei doi in anul 1998 pentru un apartament, care ar fi modalitatile si procedurile?
Mentionez ca atat donatarul cat si donatorul sunt de acord cu acest demers. Se face la notar, evident, dar ar mai fi si o cale judecatoreasca?
Care ar fi mai "avantajoasa"?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:57, 11 Iulie 2018
In mod evident, cel mai convenabil (mai rapid si mai economic) ar fi sa revocati actul pe cale notariala. Prezentati-va la un notar public si intrebati care ar fi solutiile pe care vi le poate oferi. Puteti incerca sa incheiati o conventie prin care contractul se revoca efectiv (pentru unul din motivele enumerate de Codul civil) sau puteti incheia un contract de donatie inversa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract donatie James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate scoate o clauza de pe un contract de donatie printr-o declaratie notariala. Adica acea declaratie sa fie un fel de ... (vezi toată discuția)
Când mi-au donat apartamentul, părinții au declarat (sfătuiți de notar) că au un singur copil, ceea ce nu e adevărat. cum pot anula acest act? Marian_200 Marian_200 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mi-au donat in urma cu 20 ani un apartament specificand in act ca au o singura fiica, ceea ce nu era ... (vezi toată discuția)
Revocarea donaþiei. cauza imoralã camelia2379 camelia2379 Noul cod civil nu enumera printre cauzele de revocare a donatiei (art. 1020) si situatia concreta pe care doresc sa o supun discutiei, respectiv revocarea ... (vezi toată discuția)