Buna ziua.
Sunt functionar public de executie. In data de 05.07.2018 mi-am depus demisia la conducatorul institutiei, urmand sa-si produca efectele la data de 06.08.2018. Pentru anul current am dreptul la 13 zile de concediu de odihna, am inaintat cererea pentru perioada 18.07.2018-03.08.2018, ultimele zile lucratoare din timpul de preaviz. Nu mi s-a semnat cererea. Intrebarea mea este, daca poate sa ma oblige sa lucrez pana la incetarea raporturilor de serviciu si sa-mi plateasca concediul la urma?
Buna ziua!
Conform Codului Muncii, salariatul aflat in perioada de preaviz isi poate efectua zilele de concediu ramase in baza unei cereri de concediu aprobate de angajator. Dat fiind faptul ca cererea Dvs. nu a fost aprobata din anumite motive, zilele de concediu ramase neefectuate vor urma a fi compensate in bani, iar Dvs. in aceasta situatie veti fi nevoit sa va prezentati la locul de munca pana la incetarea raportului de serviciu.
O zi frumoasa!
Preaviz
adinutza.2008
Daca inceteaza raporturile de munca in temeiul art.55, lit.b codul muncii, pot ca in perioada de preaviz(15 zile) sa imi iau concediu de odihna sau un concediu ... (vezi toată discuția)
Demisie
Daliborka
Buna seara,
in cazul in care o persoana are concediu de odihna aprobat(semnat si de seful de departament) in perioada 14 august-22 august iar in data de 10 ... (vezi toată discuția)